Γιατί είναι απαραίτητο να πλένω τα βρεφικά ρούχα πριν την πρώτη χρήση τους!


Οι αγορές για το μικρό πλασματάκι είναι οι ωραιότερες αγορές που θα κάνει μια οικογένεια. Ειδικά όταν πρόκειται για την γκαρνταρόμπα του νέου μέλους, όπου όλα είναι σαν μινιατούρα. Βρεφικά ρουχαλάκια με στιλ αλλά και τόσο απαλά και μικροσκοπικά που μπορεί κανείς να τα χαζεύει με τις ώρες. Πρώτη προτεραιότητα πριν ντύσουμε με αυτά το μωράκι, είναι να έχουν πλυθεί πριν την πρώτη χρήση τους. Ας δούμε γιατί είναι απαραίτητο να πλένονται τα βρεφικά ρούχα πριν ντύσουμε με αυτά το μωρό μας.

Αρχικά, σκεφτείτε τη διαδικασία της παραγωγής τους και από πόσα χέρια ή και μηχανήματα έχουν περάσει μέχρι να πάρουν τη σειρά τους για να σταλούν στα καταστήματα. Σκεφθείτε πόσα χέρια έχει αλλάξει το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το κάθε ρουχαλάκι αλλά και πού ήταν στοιβαγμένο το ύφασμα αυτό. Το κάθε ρούχο φτάνει στον αγοραστή σε άψογη κατάσταση και πάντα μοιάζει έτοιμο ώστε να φορεθεί εκείνη την ώρα. Τα στάδια από τα οποία έχει περάσει μέχρι να βρεθεί στο κατάστημα είναι απολύτως άγνωστα, ακριβώς όπως και οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε το κάθε ρούχο. Ακόμη, ας μην ξεχνάμε το ταξίδι που κάνουν πολλά από τα βρεφικά ρούχα που έρχονται από την άλλη πλευρά του πλανήτη. Σε πόσες αποθήκες χρειάστηκε να περιμένουν και πόσα αεροπλάνα χρειάστηκε να αλλάξουν.

Ύστερα, είναι η αναμονή στο κατάστημα από όπου το αγοράσαμε. Σκεφθείτε πόσο καιρό μπορεί να βρισκόταν στο ράφι ή στην κρεμάστρα αλλά και πόσοι άλλοι υποψήφιοι αγοραστές, το έπιασαν, το ξεδίπλωσαν για να το δουν ή το πρόβαραν στο παιδί τους. Ακόμα και το πιο καθαρό και τακτοποιημένο κατάστημα, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το βρεφικό ρουχαλάκι είναι καθαρό, για όλους τους παραπάνω λόγους. Τα μικρόβια και τα βακτήρια δυστυχώς είναι πολλά και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι ακόμα και στο πιο καλά διπλωμένο και συσκευασμένο βρεφικό ρούχο.

Τέλος, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι πολλά από τα ρούχα λέγεται πως ψεκάζονται με διάλυμα φορμαλδεΰδης προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Αυτού του είδους οι χημικές ενώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Κάπως έτσι, τα βρεφικά ρούχα πρέπει απαραιτήτως να πλένονται πριν από την πρώτη χρήση τους προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτά όλα τα βακτήρια, τα μικρόβια και οι επικίνδυνες χημικές ενώσεις πριν τα φορέσει το μωρό. Σύμφωνα με τις υποδείξεις σχετικά με τη θερμοκρασία πλυσίματος του κάθε ρούχου, πλένουμε τα βρεφικά ρουχαλάκια με βρεφικό απορρυπαντικό υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο. Το Εύρηκα Baby είναι ειδικά μελετημένο να σέβεται το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι την ίδια ώρα που καθαρίζει σε βάθος τα ρούχα. Χάρη στο 100% φυσικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, χαρίζει καθαριότητα σε βάθος και ασφάλεια στο βρεφικό δέρμα.