Καλοκαιρινά ρούχα για μωράκια.!


Με το κατάλληλο ντύσιμο θα είναι χαρούμενα μέρα-νύχτα.

Όλα τα βρεφικά ρουχαλάκια είναι χαριτωμένα αλλά ειδικά τα καλοκαιρινά, με τα χαρούμενα σχέδια και τα φωτεινά χρώματα, είναι τόσο γλυκά! Πέρα από την εμφάνιση όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι άνετα και φτιαγμένα από ελαφριά υφάσματα που αφήνουν το δερματάκι να αναπνέει.

Τους πρώτους μήνες της ζωής τους, τα μωράκια δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την ικανότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους, πράγμα που σημαίνει ότι το χειμώνα κρυώνουν και το καλοκαίρι ζεσταίνονται εύκολα. Ένας πρακτικός τρόπος να ελέγχουμε αν έχει ζεσταθεί πολύ το μωρό είναι να τσεκάρουμε το πίσω μέρος του λαιμού του με το πίσω μέρος του χεριού μας.

Για τη βόλτα, ας προτιμάμε ανοιχτόχρωμα, βαμβακερά φορμάκια που εφαρμόζουν σωστά χωρίς να στενεύουν και ας μην ξεχνάμε το αντηλιακό και το καπέλο. Βέβαια, καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη και το πώς θα βγούμε έξω. Με μάρσιπο ή με καρότσι; Αν πρόκειται να το κρατάμε στην αγκαλιά μας, η επαφή θα το ζεστάνει περισσότερο. Αν χρησιμοποιήσουμε καρότσι, ας φροντίσουμε ώστε το μωρό να κάθεται πάνω σε βαμβακερά υφάσματα, όχι σε συνθετικά. Αν πάλι το καρότσι μας είναι ούτως ή άλλως καλοκαιρινό, είμαστε μια χαρά!

Στο σπίτι ή σε κλειστούς χώρους, η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 22-240 C. Ακόμα κι αν υπάρχει κλιματισμός, είναι καλό να είναι ανοιχτό το παράθυρο για ν’ ανανεώνεται ο αέρας. Όταν είναι η ώρα για τον βραδινό ύπνο, οι πιτζάμες, εκτός από απαλές και βολικές, ας είναι από ένα λεπτό ύφασμα. Μια άλλη λύση, για τις μεγάλες ζέστες, είναι να αφήσουμε το μωράκι με την πάνα του, χωρίς κανένα ρούχο, και να το σκεπάσουμε μόνο με το σεντονάκι του. Επίσης, είναι σημαντικό να αλλάζουμε συχνά την πάνα του μέσα στην ημέρα για να νιώθει καθαρό και φρεσκαρισμένο.

Σε γενικές γραμμές, επιλέγουμε ρούχα άνετα, που του επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα και υφάσματα που είναι φιλικά προς την επιδερμίδα του και απορροφούν τον ιδρώτα. Τα βαμβακερά και τα λινά είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, αν και το λινό είναι πιο απαιτητικό στο πλύσιμο και το σιδέρωμα. Επίσης, επειδή τα μωρά λερώνονται συχνά και τα ρούχα τους ταλαιπωρούνται, υφάσματα όπως τα μεταξωτά, παρόλο που είναι εξαιρετικά ελαφριά, δεν θα τα συνιστούσαμε. Ακόμα, καλό είναι να αποφεύγουμε τα σκούρα χρώματα καθώς θα ζεστάνουν το μωράκι ακόμα περισσότερο.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε ένα ειδικό απορρυπαντικό για τα ρούχα του μωρού, όπως είναι το Εύρηκα Baby με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι που είναι υποαλλεργικό, δερματολογικά ελεγμένο και επομένως ιδανικό για τα ρούχα του βρέφους.