Πώς επιλέγω την κατάλληλη πάνα για το μωρό μου;!


Απαντήστε κάθε σας ερώτηση για τη φροντίδα του μωρού σας!

Η πάνα είναι το «εσώρουχο» που συνοδεύει το μωρό σας στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Και γιατί πρέπει να προσέξετε τόσο πολύ για τη σωστή επιλογή της; Γιατί τότε το λεπτό και ευαίσθητο δερματάκι του μωρού έχει τις περισσότερες ανάγκες και θα έρχεται καθημερινά σε επαφή με την πάνα του. Το παιδάκι σας κατά μέσο όρο θα φορέσει πάνα για 26.000 ώρες της ζωής του! Πώς λοιπόν διαλέγει κανείς την κατάλληλη;

Το πρώτο σας μέλημα είναι το μέγεθος της πάνας γιατί η άνεση του μωρού είναι ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο! Χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας ότι τα μωράκια δεν έχουν όλα την ίδια διάπλαση και ανάπτυξη. Μεγαλώνοντας, η σωματοδομή τους διαφέρει όλο και περισσότερο και έτσι η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση το βάρος και τη σωματική διάπλαση και όχι με την ηλικία. Εάν ανησυχείτε σχετικά με το πώς θα αντιληφθείτε ότι πρέπει να μεταβείτε σε διαφορετικό, μεγαλύτερο μέγεθος, τότε πρέπει να παρατηρείτε τη συχνότητα διαρροών και να προσέξετε ότι η πάνα καλύπτει πάντα τον αφαλό του μωρού. Φυσικά, παράλληλα προσέχετε να εφαρμόζει η πάνα ικανοποιητικά επάνω του, χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων.

Και αφού επιλέξετε το σωστό μέγεθος, πώς θα αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και αλλεργίες; Ένα δεύτερο, απόλυτα σημαντικό κριτήριο είναι η φιλικότητα προς το δερματάκι του μωρού. Μια καλή πάνα εκτός από απαλή και απορροφητική, πρέπει να σας παρέχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις πως είναι φιλική προς το ευαίσθητό του δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι οι πάνες που αγοράζετε είναι απαλές και κατασκευασμένες από υλικά απόλυτα ασφαλή! Έτσι με τις δικές σας ενέργειες, όπως η συχνή αλλαγή, το ξέπλυμα με σκέτο νερό, η χρήση ειδικής κρέμας, το πολύ καλό στέγνωμα και ο τακτικός αερισμός, εξασφαλίζετε ότι χαρίζετε στο μωράκι σας την καλύτερη δυνατή περιποίηση.

Όταν έχετε πλέον βεβαιωθεί για τα υλικά που είναι φιλικά προς το δέρμα του μωρού σας, χρειάζεται να είστε σίγουροι και για την απορροφητικότητα που προσφέρει η πάνα που χρησιμοποιείτε. Μια καλή πάνα, κρατά την υγρασία μακριά από το δέρμα και δρα προστατευτικά απέναντι στους ερεθισμούς, τα εξανθήματα και το σύγκαμα. Κάποιες πάνες του εμπορίου, διαθέτουν και ειδικούς δείκτες υγρασίας που σας ενημερώνουν σχετικά με την ανάγκη αλλαγής!

Αφού μάθατε για τα τρία κυριότερα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν με την επιλογή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα νεογέννητα χρειάζονται κατά μέσο όρο 7-8 πάνες την ημέρα! Δεν χρειάζεται όμως να προμηθευτείτε μεγάλο αριθμό για το νεογέννητο μωράκι σας, αφού θα μεγαλώσει πολύ πολύ γρήγορα και το μικρότερο νούμερο πάνας μπορεί να εφαρμόζει για λίγες μόνο εβδομάδες! Έπειτα από αυτό το διάστημα, ίσως να χρειάζεστε 5 ή 6 αλλαγές. Οι αλλαγές μπορεί να ακούγονται αρκετές, αλλά η ρουτίνα αλλαγής θα γίνει πολύ πιο γρήγορη και ευχάριστη για εσάς, επιλέγοντας πάνες εύκολες στην τοποθέτηση με κατάλληλες ταινίες που ανοίγουν και κλείνουν για τοποθέτηση με ελάχιστες κινήσεις.

Φυσικά, υπάρχει το μόνιμο debate που απασχολεί τους γονείς. Μιας χρήσης ή πλενόμενες πάνες; Οι πάνες μιας χρήσης είναι εύχρηστες, παρέχουν απορροφητικότητα, ποικιλία μεγεθών και με τις ειδικές τους ταινίες κάνουν εύκολη την τοποθέτηση και αφαίρεση. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι ότι πολλά μωράκια μπορεί να είναι ευαίσθητα και να ταλαιπωρηθούν όταν έρθουν σε επαφή με το υλικό της πάνας. Σε αντίθεση με τις πλενόμενες, οι οποίες είναι πολύ φιλικές με το δέρμα, αλλά και οικονομικές σε σχέση με εκείνες του εμπορίου. Αν επιλέξετε τις πλενόμενες, τότε θα χρειαστεί να βάζετε αρκετά πλυντήρια, έτσι ώστε να μην ξεμείνετε!

Ευτυχώς, για να σας βοηθήσουν στις πλύσεις σας, υπάρχουν το υγρό απορρυπαντικό, αλλά και το μαλακτικό Εύρηκα Newborn! Περιέχουν >94% φυσικά & φυτικής προέλευσης συστατικά, χωρίς προσθήκη χρωστικών, φωσφορικών, σιλικόνης και nitro-musks. Είναι φτιαγμένα ειδικά για το νεογέννητο μωράκι σας και ασφαλή για το ευαίσθητό του δερματάκι!