Στεγνωτήριο ή φυσικό στέγνωμα για τα βρεφικά ρούχα;!


Τα βρεφικά ρούχα είναι τα πιο αγαπημένα μιας οικογένειας αφού αποτελούν την γκαρνταρόμπα του μωρού! Χρειάζονται ειδική φροντίδα και περιποίηση με τρόπο που να σέβεται το απαλό και ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Για το πλύσιμό τους αυτονόητη επιλογή είναι ένα βρεφικό απορρυπαντικό, υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο. Το Εύρηκα Baby χάρη στα φυσικά συστατικά του από πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και βιολογικό χαμομήλι, αποτελεί την ιδανική επιλογή βρεφικού απορρυπαντικού. Μετά το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων όμως, ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για το στέγνωμά τους; Το στεγνωτήριο ή το φυσικό στέγνωμα;

Το φυσικό στέγνωμα των ρούχων αποτελεί σήμερα μια διαδικασία, η απόλυτη ασφάλεια της οποίας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Η ατμόσφαιρα στις πόλεις επιβαρύνεται από πολλούς ρυπογόνους παράγοντες. Ακόμη και τα επίπεδα υγρασίας είναι πλέον αρκετά πιο αυξημένα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Κάπως έτσι, το φυσικό στέγνωμα των ρούχων που κάποτε αποτελούσε την ιδανική επιλογή, σήμερα είναι και πιο δύσκολο και αμφιλεγόμενο. Ειδικά όταν τα ρούχα αυτά απευθύνονται σε βρέφη, πρέπει να νιώθει κανείς απόλυτα ασφαλής με το στέγνωμά τους. Η υγρασία μετατρέπεται σε μούχλα πάνω στα υφάσματα, εγκλωβίζοντας στις ίνες τους βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Από την άλλη πλευρά το στέγνωμα των βρεφικών ρούχων στο στεγνωτήριο μοιάζει να είναι πιο ασφαλής επιλογή. Τα ρούχα στεγνώνουν σε υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα αποστειρώνονται. Βγαίνουν από το στεγνωτήριο απαλά και στεγνά. Ακόμη και η μυρωδιά τους μαρτυρά ότι δεν έχουν εγκλωβίσει στις ίνες τους ρυπογόνα στοιχεία. Επιλέγοντας μάλιστα το σωστό πρόγραμμα που αντιστοιχεί στην ύφανση του υφάσματός τους, τα ρούχα στεγνώνουν με ασφάλεια και βγαίνουν από αυτό σαν καινούργια. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα του στεγνωτηρίου, είναι η υψηλή κατανάλωση ρεύματος κατά τη λειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση αξίζει όταν πρόκειται για τα βρεφικά ρουχαλάκια του μωρού!

Βρεφικό απορρυπαντικό Εύρηκα Baby

Υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ Baby