Συνταγές για μωρά από 6 μηνών!


Ήδη από τον 6ο μήνα τα μωράκια μπορούν να ξεκινήσουν να τρώνε αλεσμένες τροφές. Ας δούμε μερικές συνταγές που είναι ιδανικές από τον 6ο μήνα, όχι μόνο λόγω της καταλληλότητάς τους για την ευαίσθητη αυτή ηλικία, αλλά και για την αξεπέραστη γεύση τους!

ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Η βρώμη είναι μία εξαιρετική επιλογή γεύματος που θα κρατήσει το μωράκι σας χορτάτο για ώρα και μπορεί να γίνει με χίλιους δυο τρόπους. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζουμε τα φρέσκα φρούτα με ένα αποξηραμένο φρούτο που συνήθως αγαπούν πολύ τα παιδιά, το βερίκοκο. Τοποθετούμε 150 ml γάλα σε ένα κατσαρολάκι με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας βρώμη και 4 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά. Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με ένα ώριμο αχλάδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομματάκια, και μισή μπανάνα. Η συνταγή επαρκεί για 3 μερίδες.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Από τη στιγμή που ο παιδίατρος έχει επιτρέψει την εισαγωγή δημητριακών στη διατροφή του μωρού, μπορείτε να συμπεριλάβετε και τα ζυμαρικά στο εβδομαδιαίο του διαιτολόγιο. Μία σάλτσα ντομάτας θα σας λύσει τα χέρια τις φορές αυτές που θα πρέπει να ετοιμάσετε κάτι στα γρήγορα! Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε ένα φλυτζάνι ντομάτες τριμμένες και προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, λίγη μαντζουράνα, λίγο θυμάρι και προαιρετικά μισή σκελίδα σκόρδου λιωμένη για το άρωμα. Αλάτι δεν χρειάζεται καθώς το μωρό θα ξεκινήσει να τρώει αλατισμένο φαγητό μετά τον χρόνο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ

Δεν είναι ποτέ αρκετά νωρίς για να συστήσετε στο μωρό σας ασυνήθιστες γεύσεις και αυτή η συνταγή είναι ένας σίγουρος τρόπος για να το πετύχετε! Ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε ένα μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο, ένα μεγάλο καρότο σε ροδέλες, μισή πιπεριά φλωρίνης σε λωρίδες, ¼ κουτ.γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ και σωτάρετε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε ¼ κουτ.γλυκού γλυκό κάρυ (όχι καυτερό), και ένα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια. Μόλις ασπρίσει το κοτόπουλο προσθέτετε 150 ml βρασμένο νερό και βράζετε για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτετε 75 γρ. αρακά, βράζετε για άλλα 5 λεπτά, πολτοποιείτε σε μπλέντερ και στο τέλος προσθέτετε 3 κουτ.σούπας παραδοσιακό γιαούρτι και ανακατεύετε. Η συνταγή επαρκεί για 4 μερίδες και μπορεί να καταψυχθεί. Δεν αποκλείεται αυτό το φαγητό να γίνει ένα από τα αγαπημένα του μωρού!

ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ

Ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά για το μωράκι σας σε αυτό το στάδιο της γρήγορης ανάπτυξής του είναι το ψάρι. Ο σολομός είναι μία εξαιρετική επιλογή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ω3 λιπαρά οξέα, καλό είναι όμως να φροντίσετε να είναι βιολογικός. Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρετε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 350 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια και ½ κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες, σε 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, για 5 λεπτά. Προσθέστε 175 ml νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Προσθέστε 200 γρ. σολομό σε κομμάτια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 2 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο και πολτοποιήστε στο μπλέντερ, ή λιώστε με ένα πιρούνι για λίγο μεγαλύτερα μωρά.

Μην ξεχνάτε ότι η απόλαυση των παραπάνω γευμάτων προϋποθέτει την απόλυτη καθαριότητα των βρεφικών σκευών. Το υγρό πιάτων Εύρηκα Baby με πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι, είναι ειδικά μελετημένο για όλα τα βρεφικά σκεύη καθώς και για τα σκεύη όλης της οικογένειας.

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας.