Τι σκεύη και συσκευές χρειάζεται μια μανούλα για τη σίτιση του μωρού της;!


Γράφει η Ολίβια Γαβρίλη

Τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους, τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με γάλα. Για τις μαμάδες που θηλάζουν τα μωράκια τους, τα πράγματα είναι απλά, καθώς δεν θα χρειαστούν τίποτα άλλο παρά μόνο το στήθος τους για να ταΐσουν το παιδί τους. Όσες θηλάζουν δίνοντας και συμπλήρωμα μητρικού γάλακτος ή επιλέγουν να δώσουν μόνο βρεφικό γάλα, θα χρειαστούν μπιμπερό γυάλινα ή πλαστικά (προσοχή: να είναι BPA free!) με τις θηλές που ταιριάζουν στην ηλικία του μωρού και ένα μέσο αποστείρωσης τους.

Η αποστείρωση των μπιμπερό μπορεί να γίνει είτε με βρασμό σε κατσαρόλα, είτε με τους ειδικούς αποστειρωτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η αποστείρωση των μπιμπερό γίνεται για περίπου 6 μήνες ή μέχρι να εισαχθούν οι στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού. Πρώτα πλένουμε καλά τα μπιμπερό και τις θηλές τους με το απαλό υγρό πιάτων Εύρηκα baby και στη συνέχεια αποστειρώνουμε.

Οι μαμάδες που αντλούν μητρικό γάλα θα χρειαστούν και θήλαστρο που να καλύπτει τις δικές τους ανάγκες άντλησης. Μια μαμά που θέλει να αντλεί περιστασιακά θα διαλέξει διαφορετικό θήλαστρο από μια μαμά που θέλει να κάνει τράπεζα μητρικού γάλακτος για να επιστρέψει στη δουλειά σε λίγους μήνες.

Από εκεί και πέρα, όταν πια αρχίσουν να μπαίνουν και άλλες τροφές στη διατροφή του ζουζουνιού, επιλέγουμε πιατάκια και μπολάκια από ασφαλή υλικά, καθώς και βρεφικά κουταλάκια που είναι ειδικά φτιαγμένα για να ταιριάζουν στο στοματάκι του μωρού που μαθαίνει να τρώει. Μετά τον 6ο μήνα και με την εισαγωγή στερεών τροφών, το μωρό θα αρχίσει να πίνει και νερό, έτσι είναι απαραίτητα τα κυπελλάκια.

Καθώς οι περισσότερες μαμάδες σήμερα επιλέγουν να ξεκινήσουν την εισαγωγή στερεών τροφών με αλεσμένες τροφές, χρειάζονται ένα σκεύος για να βράζουν τα λαχανικά και το κρέας το πρώτο διάστημα και ένα μπλέντερ για να αλέθουν και να πολτοποιούν. Στην αγορά υπάρχουν βρεφικοί ατμομάγειρες που είναι πολύ δημοφιλείς στις μαμάδες, ενώ μάλιστα κάποιοι έχουν και ενσωματωμένο μπλέντερ που κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα.

Όπως καταλαβαίνετε, ειδικά ο πρώτος καιρός έχει πολύ πλύσιμο και πολύ καθάρισμα! Για τα σκεύη που χρησιμοποιείτε για το μωράκι σας, θα επιλέξετε το υγρό πιάτων Εύρηκα baby που είναι το μόνο με πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι, για να είστε σίγουρες πως θα είναι τα πάντα απόλυτα καθαρά, και μάλιστα με τον αγνότερο δυνατό τρόπο!