Ένα διαφορετικό «νανούρισμα»!


Ο λευκός θόρυβος στα…αυτάκια του μωρού σας!

Το έμβρυο όσο βρίσκεται στη μήτρα, το μόνο που ακούει είναι ο χτύπος της καρδιάς και η φωνή της μαμάς του. Με αυτόν τον τρόπο, έχει συνδυάσει αυτούς τους ήχους με την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας. Γι’ αυτό, όταν βγει από αυτό το σίγουρο περιβάλλον, οποιοσδήποτε νέος θόρυβος θα το αναστατώσει.
Σε αυτό το σημείο, έρχεται να βοηθήσει την κατάσταση ο λευκός θόρυβος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λευκός θόρυβος είναι το ηχητικό σήμα που χρησιμοποιείται για να καλύψει τους ενοχλητικούς θορύβους του περιβάλλοντος. Επομένως, το μωράκι αγαπάει τον λευκό ήχο. Το κάνει να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια, όπως δηλαδή ήταν μέσα στη μήτρα της μαμάς του! Το μωρό έχει ένα πολύ ευάλωτο και ευερέθιστο νευρικό σύστημα. Οτιδήποτε μη οικείο σε αυτό μπορεί να το αγχώσει.

Για να μην είναι λοιπόν αναστατωμένο, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε τον λευκό ήχο. Πρώτα απ’ όλα, βοηθάει το μωρό να ξεπεράσει τη «διέγερση ύπνου», να μην ξυπνάει δηλαδή κάθε είκοσι λεπτά και άρα να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί πλήρως. Φυσικά, ύπνος για το μωράκι σημαίνει και ύπνος για όλη την οικογένεια!

Επίσης, ο λευκός θόρυβος μπλοκάρει και τους φυσικούς θορύβους μέσα στο σπίτι, όπως τηλέφωνα, κουδούνια, αδέλφια, οι οποίοι ενδεχομένως να το τρομάξουν, ενώ σταματάει και το κλάμα! Για αυτό, κιόλας, δεν είναι τυχαίο που κάνουμε το παρατεταμένο «σσσσς» για να ηρεμήσει. Αυτό ακριβώς είναι ο λευκός ήχος! Όπως είναι και το σεσουάρ, η ηλεκτρική σκούπα, ο απορροφητήρας, καθώς και τα παράσιτα του ραδιοφώνου. Επομένως, είναι πολύ εύκολο να εκτεθεί σε λευκό θόρυβο και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανησυχίας του, άμεσα και αποτελεσματικά!

Εκτός όμως από τις ηλεκτρονικές συσκευές, αν θέλετε κάτι πιο… «τρυφερό» για το μωράκι σας, υπάρχουν και τα λούτρινα αρκουδάκια, με τις ειδικά σχεδιασμένες για μωρά συσκευές λευκών ήχων, που πληρούν τις προδιαγραφές για να κοιμάται το μωράκι σας αμέσως… κι εσείς μαζί!