Το πρώτο ταξίδι με το μωρό σας!


Έφτασε η ώρα να ταξιδέψετε για πρώτη φορά με το μωρό σας! Είτε ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο ή με αεροπλάνο, κάποιες συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες ώστε να κάνετε την εμπειρία του πρώτου ταξιδιού του μωρού όσο γίνεται πιο ευχάριστη και ανώδυνη για όλους.

ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, έχετε υπόψη ότι εκτός από τα δικά σας διαβατήρια θα πρέπει να πάρετε και του μωρού! Ενημερωθείτε για το τι θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας εγκαίρως.

ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Πάρτε μαζί σας όσο λιγότερα αντικείμενα μπορείτε από τα αξεσουάρ του μωρού για να είστε πιο ευέλικτοι στις μεταφορές σας. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να πάρετε τη μπανιέρα του καθώς ένας απλός νιπτήρας μπορεί να αποτελέσει μία κατάλληλη μπανιέρα για το μωρό όταν είστε μακριά από το σπίτι, αλλά σκεφτείτε ακόμα και να αφήσετε το καρότσι και να πάρετε έναν μάρσιπο για να ‘φοράτε’ το μωρό σας στις μετακινήσεις σας. Στα μωρά αρέσει πολύ η άμεση επαφή μαζί μας και μπορούν ακόμα και να κοιμηθούν με άνεση πάνω στη μαμά ή στον μπαμπά. Μην πακετάρετε πάνες για έναν μήνα αν σκοπεύετε να λείπετε για τόσο ή και παραπάνω, αλλά αγοράστε τις στα μέρη που θα βρεθείτε.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΕΙΝΕΤΕ

Είναι πάντα χρήσιμο στο δωμάτιο το μωρό να έχει το δικό του κρεβατάκι. Θα είναι έτσι κι αλλιώς δίπλα σας και θα κοιμηθεί πιο άνετα εκείνο, αλλά και εσείς. Συνεννοηθείτε με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος για οποιοδήποτε εξοπλισμό μπορεί να σας παρέχει ώστε να μη χρειαστεί να τον έχετε μαζί σας.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας παιχνίδια καθώς, οτιδήποτε μπορεί να γίνει παιχνίδι για το μωρό σας. Αν έχει επιλογή μεταξύ ενός παιχνιδιού και ενός απλού μπουκαλιού με νερό, είναι πιθανό να προτιμήσει να παίξει με το μπουκάλι!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πριν φύγετε από το σπίτι, ενημερωθείτε για το πού μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που τύχει οτιδήποτε και χρειαστείτε έναν παιδίατρο σχετικά άμεσα. Επίσης, ενημερωθείτε για τα νοσοκομεία και άλλα κέντρα υγείας της περιοχής.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Στα αεροπορικά ταξίδια τα μωρά συνήθως έχουν προτεραιότητα επιβίβασης αλλά και άλλα προνόμια τα οποία είναι καλό να γνωρίζετε από πριν. Το μωρό δε χρειάζεται δική του θέση στο αεροπλάνο καθώς μπορεί να καθίσει πάνω σας, αν όμως την ημέρα της πτήσης υπάρχει κενή θέση, μπορείτε να ζητήσετε να καθίσετε σε σημείο με μία διαθέσιμη θέση στο πλάι για να είστε πιο άνετα. Αν δεν υπάρχει, είναι χρήσιμο να επιλέξετε μία θέση δίπλα στον διάδρομο για να σηκώνεστε εύκολα για κάθε ανάγκη του μωρού όπως οι συχνές αλλαγές της πάνας.
Απολαύστε το ταξίδι με το μωρό σας και μη σας απασχολεί ότι θα βγείτε λίγο από το πρόγραμμά σας. Χαρείτε τις όμορφες στιγμές μαζί και τραβήξτε αμέτρητες φωτογραφίες για να δείξετε στο μωρό σας όταν θα έχει πια μεγαλώσει!