Βρε Καλώς Τα! Τα Πρώτα Δοντάκια Του Μωρού!


Μην αγχώνεστε, ανακουφίστε το με τα πιο καθαρά μασητικά!

Παρατηρήσατε μια μικρή ανησυχία ή έναν εκνευρισμό στο μωράκι σας; Είναι μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών; Αν οι απαντήσεις στα δύο παραπάνω είναι «ναι», τότε ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τα πρώτα του δοντάκια! Ένα πολύτιμο εφόδιο για τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού, που θα ολοκληρωθούν έως τα τρία του χρόνια, και θα παραμείνουν γερά, στη θέση τους, μέχρι την ηλικία των 6 ετών περίπου. Πάντα με δεδομένο ότι οι ηλικίες αυτές, ποικίλουν από μωρό σε μωρό.

Ας δούμε μαζί τι χρειάζεται να προσέξουμε από την αρχή της εμφάνισής τους.

Συμπτώματα

Αν και οι γνώμες των ειδικών αντικρούονται σχετικά με το εάν υπάρχουν όντως συμπτώματα οδοντοφυΐας, τα περισσότερα μωράκια εμφανίζουν κάποιας μορφής ανησυχία. Άλλα συμπτώματα που πιθανόν να εμφανιστούν είναι τα αυξημένα σάλια, ακόμα και τα δέκατα πριν ή και κατά τη διάρκεια του «σκασίματος» των πρώτων δοντιών καθώς και η τάση να δαγκώνουν ό,τι βρουν! Τα πρώτα δοντάκια που θα εμφανιστούν είναι τα μπροστινά επάνω, δηλαδή οι «κοπτήρες» ή τα μπροστινά κάτω, δηλαδή οι «τομείς». Ελέγχετε, λοιπόν, τακτικά μέσω της αφής τα ούλα του μωρού, πάντα με καθαρά χέρια, για τυχόν πρηξίματα ή σκληρές απολήξεις. Μην ανησυχείτε για τυχόν γκρίνιες και δάκρυα! Έχει συμβεί σε όλα τα μωρά του κόσμου. Εάν τυχόν τα συμπτώματα επιμείνουν, απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας, πριν τη χορήγηση οποιουδήποτε παυσίπονου, ή άλλου φαρμάκου! Πάμε τώρα να δούμε μαζί τι πρέπει να κάνουμε πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του πρώτου δοντιού.

Φροντίδα

Η στοματική και οδοντική φροντίδα του μωρού σας, πρέπει να αρχίσει προτού ακόμα εμφανιστεί το πρώτο δοντάκι. Μπορείτε λοιπόν να πλένετε με πολύ απαλές κινήσεις τα ούλα και τη γλωσσίτσα του μωρού, με άφθονο νερό και μια πεντακάθαρη, μαλακή πετσέτα. Για την καθαριότητα και την απαλότητα κάθε υφάσματος που έρχεται σε επαφή με το μωρό, η Εύρηκα έχει τη λύση με δύο εξειδικευμένες σειρές προϊόντων για μωρά και νεογέννητα. Τo ΕΥΡΗΚΑ Baby ένα απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα, δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό, εγγυάται την απαλή φροντίδα και περιποίηση των ρούχων, χάρη στο 100% φυτικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Τα Εύρηκα newborn υγρό απορρυπαντικό και μαλακτικό που περιέχουν >94% φυσικά & φυτικής προέλευσης συστατικά, χωρίς προσθήκη χρωστικών, φωσφορικών, σιλικόνης και nitro-musks και αυτά δερματολογικά ελεγμένα & υποαλλεργικά είναι ιδανικά για το νεογέννητο μωράκι σας!

Όταν τα δοντάκια κάνουν την εμφάνισή τους, εκτός από τις υπέροχες φωτογραφίες που θα βγάλετε μαζί με το μωρό σας, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα κάποια ειδική οδοντόβουρτσα για μωρά με μαλακές ίνες, βουρτσίζοντάς τα απαλά με νερό.

Φυσικά, η τάση του μικρού σας αγγελουδιού να μασάει τα πάντα, θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης οδοντοφυΐας, οπότε για να την ανακούφισή του, χρησιμοποιήστε λαστιχένια παιχνίδια χωρίς αποσπώμενα στελέχη, ή ακόμα και ειδικά μασητικά, που μπαίνουν στο ψυγείο. Η δροσιά τους θα λειτουργήσει καταπραϋντικά.

Όπως είναι αυτονόητο, και τα μασητικά και τα παιχνίδια, θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα πριν από το κάθε… μασούλημα! Κι εδώ η μαμά ΕΥΡΗΚΑ σας έχει τη λύση! Εμπιστευθείτε την καθαριότητα όλων των μασητικών αλλά και των υπόλοιπων βρεφικών σκευών στο Υγρό Πιάτων ΕΥΡΗΚΑ Baby, το οποίο οφείλει την αγνότητα και την αποτελεσματικότητά του στην σύνθεσή του από πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι.

Τέλος, καλό θα είναι να λειτουργήσετε προληπτικά κατά των χαλασμένων βρεφικών και αργότερα παιδικών δοντιών, αποφεύγοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως χυμούς και σοκολατούχα. Αφήστε πίσω πρακτικές του παρελθόντος όπως το βούτηγμα της πιπίλας σε ζάχαρη ή μέλι και οπλιστείτε με υπομονή. Η μητρότητα είναι γεμάτη εκπλήξεις και… αρκετές δαγκωνιές!