Εγκυμοσύνη και διασκέδαση!


Η εγκυμοσύνη είναι μία υπέροχη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Μοιάζει με θαύμα το ότι σε διάρκεια μόνο μερικών μηνών μπορεί να φέρει στον κόσμο μία νέα ζωή. Φυσικά, επειδή οι 9 μήνες που το μωρό είναι στην κοιλιά της μητέρας του είναι κρίσιμοι για την υγεία του και για τη σωστή του ανάπτυξη, όσο πιο καλά νιώθει η μέλλουσα μητέρα και όσο περισσότερο φροντίσει τον εαυτό της, τόσο το καλύτερο και για τους δύο.

Φροντίδα όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει η μέλλουσα μητέρα να απέχει από οποιαδήποτε μορφή διασκέδασης, το αντίθετο μάλιστα. Θα πρέπει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που της δίνεται να περνάει όμορφα ώστε η καλή διάθεση να ‘περνάει’ και στο μωρό.
Φυσικά, μορφές διασκέδασης που περιλαμβάνουν συνήθειες όπως το ξενύχτι, την κατανάλωση αλκοόλ, την παραμονή σε περιβάλλον με καπνό και πολύ κόσμο δεν ενδείκνυνται για μία εγκυμονούσα. Ούτε φυσικά και τα extreme sports! Όμως, είναι τόσα τα πράγματα που μπορεί να κάνει, που δύσκολα θα ξεμείνει από ιδέες διασκέδασης οποτεδήποτε θελήσει. Ας δούμε κάποιους τρόπους διασκέδασης που είναι ιδανικοί για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το θέατρο έχει την δύναμη να μας συγκινεί, να μας προβληματίζει και να πυροδοτεί συζητήσεις με τους φίλους χωρίς τέλος! Σε μία περίοδο αλλαγών στη ζωή μας, τι καλύτερο από το να παρακολουθήσουμε μία σειρά από κλασικά ή και σύγχρονα έργα, που θα μας δώσουν ιδέες και τροφή για σκέψη, ενδεχομένως και κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να σκεφτόμαστε για τη ζωή και τον κόσμο γύρω μας.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Λένε ότι το βρέφος μπορεί να ακούσει τα πάντα μέσα από την κοιλιά της μητέρας του και η μουσική είναι ένας από τους αγαπημένους του ήχους! Είδη μουσικής όπως η κλασική, οι μπαλάντες ή η τζαζ, λειτουργούν χαλαρωτικά για το μωρό αλλά και για τη μαμά. Με κάθε ευκαιρία λοιπόν θα πρέπει να ακούμε μουσική που μας ευχαριστεί, είτε στο σπίτι, ή σε κάποια μουσική εκδήλωση.

Η ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Κάθε μικρό ή μεγάλο χαρακτηριστικό της εγκυμοσύνης μας είναι μία αφορμή για να το μοιραστούμε με μία άλλη εγκυμονούσα. Η συζήτηση με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην ίδια περίοδο με εμάς, μας βοηθά να λύσουμε κοινούς προβληματισμούς, μας δίνει ιδέες και μας βοηθά να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας αλλά και τον ενθουσιασμό μας για την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας! Επίσης, είναι πιθανό να κάνουμε νέες φιλίες που θα διαρκέσουν μία ζωή. Ένας τρόπος να συνδεθούμε με άλλες εγκυμονούσες είναι σε σεμινάρια ανώδυνου τοκετού ή θηλασμού, σε προγράμματα γυμναστικής ειδικά για την εγκυμοσύνη όπως η προγεννητική γιόγκα, οι pilates κ.ά., αλλά και σε διαδικτυακές ή άλλες ομάδες που έχουν σχηματιστεί για την υποστήριξη των μελλουσών μαμάδων.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΟΜΠΙ

Αν έχουμε κάποιο προσωπικό χόμπι ή κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που θέλουμε να διερευνήσουμε σε βάθος, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος, γιατί μπορεί μετά την έλευση του μωρού να μην είναι τόσο εύκολο! Επίσης, όσο σημαντική είναι η φυσική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο σημαντική είναι και η διανοητική! Η έμπνευση και η χαρά της μάθησης έχουν τον τρόπο τους να ενεργούν στο μωρό το ίδιο θετικά όσο και σε εμάς!