7 μοναδικά παιδικά βιβλία για να διαβάσεις στο μωρό σου!


Η ανάγνωση βιβλίων στα μωρά είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Βοηθά τη γνωστική τους λειτουργία και ταυτόχρονα τα διασκεδάζει. Με εύκολο τρόπο το μωρό αρχίζει να ακούει και να «αποθηκεύει» λεξούλες που αργότερα θα πει. Λέγεται πως τα μωρά τα οποία είχαν επαφή με βιβλία από πολύ πολύ νωρίς, μίλησαν πιο γρήγορα και είχαν μεγαλύτερη άνεση και πιο πλούσιο λεξιλόγιο. Ο δεσμός, ακόμη, ανάμεσα στη μητέρα και το βρέφος ενισχύεται αφού η ανάγνωση βιβλίων είναι μια χαλαρωτική και διασκεδαστική εμπειρία. Ας δούμε 7 μοναδικά παιδικά βιβλία για να διαβάσεις στο μωρό σου.

-«Η μικρή μου βιβλιοθήκη», Ψυχογιός

Πρόκειται για 4 βιβλία με τα οποία το μωρό έχει την ευκαιρία να μάθει τις πρώτες του λεξούλες. Το μέγεθος των βιβλίων είναι κατάλληλο για τα μικρά του χεράκια και οι εικόνες μέσα σε αυτό είναι πραγματικά ελκυστικές για τα βρέφη. Τα 4 βιβλία αφορούν τα ζώα, τα χρώματα, τους αριθμούς και τα σχήματα.

-«Ψηλά, ψηλά στον ουρανό», Μεταίχμιο

Ένα τρυφερό παραμύθι. Μια διασκεδαστική ιστορία σε στιχάκια, για το αστέρι που λάμπει στον ουρανό. Οι εικόνες του είναι κινούμενες και κάπως έτσι μοιάζει σαν να ζωντανεύει η ιστορία μπροστά στα έκπληκτα μάτια του μωρού.

-«Χρόνια πολλά Σόφι!», Ερευνητές

Η αγαπημένη καμηλοπάρδαλη των βρεφών έχει γενέθλια! Το μωρό πρέπει να βρει με τη βοήθεια της μαμάς, πού κρύβονται οι φίλοι της για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Ένα βιβλίο με διασκεδαστικά pop-up που υπόσχεται πολλά γέλια για το μωράκι.

-«Τικ και Τέλα: Το μπαλόνι», Ίκαρος

Ο Τικ είναι κουνέλι και έχει ένα μεγάλο κατακόκκινο μπαλόνι. Όταν του φεύγει από τα χέρια και χάνεται, ο Τικ στεναχωριέται πάρα πολύ. Η Τέλα όμως έχει μια φοβερή ιδέα που κάνει τον Τικ ευτυχισμένο! Είναι μια τρυφερή ιστορία για μωρά που αγαπούν τα μπαλόνια και τις σαπουνόφουσκες!

-«Ο Έλμερ και το ουράνιο τόξο», Πατάκης

Ο Έλμερ είναι ένας όμορφος και παρδαλός ελέφαντας. Γιατί είναι λυπημένος; Γιατί το ουράνιο τόξο έχασε τα χρώματά του. Ο Έλμερ θέλει να βοηθήσει το ουράνιο τόξο, δανείζοντάς του χρώματα από τα δικά του. Τι θα γίνει όμως με εκείνον; Θα μείνει άχρωμος; Μια γλυκιά ιστορία για την αξία να μοιράζεσαι…

-«Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει», Πατάκης

Το μικρό και γκρινιάρικο αλεπουδάκι σκέφτεται ότι κανείς δεν το αγαπάει. Η μαμά αλεπού όμως αποφασίζει να του αποδείξει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που προσπαθεί να κατευνάσει τους παιδικούς φόβους.

-«Ο Φοίβος πετάει την πιπίλα», Κεντικελενη

Ο Φοίβος το κουνέλι δεν μπορεί να αποχωριστεί την πιπίλα του. Μια μέρα όμως ξύπνησε και η πιπίλα ήταν άφαντη. «Πρέπει να ζήσεις χωρίς την πιπίλα σου αγάπη μου», του είπε τρυφερά η μαμά του. Ο Φοίβος στην αρχή σκέφτηκε ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Τι ήταν αυτό που του άλλαξε γνώμη;

Βρεφικό απορρυπαντικό Εύρηκα Baby

Υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ Baby