Ο σωστός τρόπος για το πλύσιμο των σκευών του μωρού με υγρό σαπούνι!


Μια από τις πιο διασκεδαστικές διαδικασίες είναι το τάισμα του μωρού. Στην αρχή με τη χρήση των μπουκαλιών σε κάποια αγκαλιά. Στη συνέχεια με τα πρώτα του πιάτα και κουτάλια, όταν πια οι πρώτες στέρεες τροφές μπαίνουν στη ζωή του. Διαδικασίες που ενισχύουν τον δεσμό ανάμεσα στο βρέφος και τους γονείς ή τον παππού και τη γιαγιά. Τι γίνεται όμως με τη φροντίδα των σκευών μετά τη χρήση τους; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για το πλύσιμο των σκευών του μωρού με υγρό σαπούνι;

-Πλένοντας τα βρεφικά μπουκάλια με υγρό σαπούνι

Η διαδικασία του πλυσίματος των βρεφικών μπουκαλιών πρέπει να ξεκινήσει με την αποσυναρμολόγησή τους. Καλό είναι τα βρεφικά μπουκάλια να πλένονται αμέσως μετά τη χρήση τους. Όσο μένουν μέσα σε αυτά υπολείμματα γάλακτος, δημιουργούνται εστίες μικροβίων που μπορεί να περάσουν στους πόρους του μπουκαλιού και να μείνουν εκεί για πάντα. Αποσυναρμολογούμε, λοιπόν, το μπουκάλι και αρχικά ξεπλένουμε με ζεστό νερό όλα τα μέρη. Στη συνέχεια, δημιουργούμε σαπουνάδα, βάζοντας στο σφουγγάρι βρεφικό απορρυπαντικό πιάτων. Σαπουνίζουμε πολύ καλά όλα τα μέρη του μπουκαλιού. Στην περίπτωση που δεν μπορούμε με το σφουγγάρι, να φτάσουμε τον πάτο του μπουκαλιού, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια κυλινδρική βούρτσα. Σαπουνίζουμε καλά και στη συνέχεια ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Αφήνουμε τα μέρη του μπουκαλιού να στραγγίξουν καλά σε καθαρό στεγνωτήρα πιάτων. Το στόμιο του μπουκαλιού και της θηλής, δεν πρέπει να εφάπτονται με τον στεγνωτήρα των πιάτων γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεί να περάσει ο αέρας για να τα στεγνώσει και θα αναπτυχθεί υγρασία στο εσωτερικό τους.

-Το πλύσιμο των βρεφικών σκευών με υγρό σαπούνι

Στα βρεφικά σκεύη δεν συγκαταλέγονται μόνο τα πρώτα πιάτα και κουτάλια του μωρού. Στα βρεφικά σκεύη ανήκουν και όλα τα κατσαρολικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του γεύματός τους. Μετά τη χρήση τους, ξεβγάζουμε αμέσως με ζεστό νερό. Δημιουργούμε σαπουνάδα με καθαρό σφουγγάρι, νερό και βρεφικό απορρυπαντικό πιάτων. Σαπουνίζουμε πολύ καλά και ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον στεγνωτήρα των πιάτων. Το υγρό πιάτων Εύρηκα Baby με πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι, είναι ειδικά μελετημένο για την απόλυτη καθαριότητα των βρεφικών σκευών.