Όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό και η οργάνωσή τους.!


Ένα μωρό έχει αμέτρητες ανάγκες και χρειάζεται πραγματικά πολλά πράγματα. Η οργάνωσή τους είναι πάντα ένα σημαντικό θέμα, όχι μόνο για λόγους τακτοποίησης, αλλά κυρίως για λόγους διευκόλυνσης της μητέρας και του πατέρα. Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, όταν τα πράγματα είναι στη θέση τους, γλιτώνουμε χρόνο και κόπο.

-Τα ρουχαλάκια του μωρού

Το μωρό λερώνεται με κάθε δυνατή ευκαιρία. Το τάισμα ή ακόμα και τα ατυχήματα από τη φυσική του ανάγκη, απαιτούν πολλές αλλαξιές ρούχα. Τα βαμβακερά φορμάκια είναι απαραίτητα για το μωρό. Είναι άνετα, ώστε να κινείται και να εκφράζεται με ευκολία και με κούμπωμα στο κάτω μέρος, ώστε να εξυπηρετούν το άλλαγμά του. Το μωρό ακόμη χρειάζεται καλτσάκια, πυτζαμάκια, ρούχα εξόδου για τις δημόσιες εμφανίσεις του και σαλιάρες για τα ατυχήματα. Καλό είναι να ταξινομηθούν μέσα στις ντουλάπες και τα συρτάρια, ανάλογα με το είδος τους. Ένα συρτάρι για κάθε κατηγορία ή ένα συρτάρι για κάθε δύο κατηγορίες με χώρισμα στη μέση, ενώ για το πλύσιμό τους θα χρειαστεί ένα απορρυπαντικό κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού που να είναι υποαλλεργικό & δερματολογικά ελεγμένο όπως το Εύρηκα Baby με τη μοναδική του σύνθεση με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς & εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι.

-Τα σκεύη του μωρού

Τα βρεφικά μπουκάλια, οι πιπίλες και αργότερα τα πιάτα και τα κουτάλια του, απαιτούν και αυτά τον δικό τους χώρο. Αφού πλυθούν σχολαστικά με υγρό πιάτων Εύρηκα baby -και αποστειρωθούν ως τον 6ο μήνα του μωρού-, καλό είναι να αποθηκευθούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο ντουλάπι της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να τα ψάχνει κανείς μέσα στα ντουλάπια με τα τρόφιμα ή τα άλλα σκεύη που χρειάζεται το σπίτι.

-Τα παιχνίδια του μωρού

Εννοείται πως όσο μικρό και αν είναι ένα μωρό έχει ανάγκη τα παιχνίδια του. Κάποια λούτρινα κουκλάκια που του κρατούν συντροφιά ή ακόμη τα μασητικά του παιχνίδια. Αμφότερα, πέρα από τακτοποίηση μέσα στο δωμάτιο του μωρού, απαιτούν και ειδική φροντίδα. Τα λούτρινα κουκλάκια πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο των ρούχων με Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα και να στεγνώνουν καλά στον καθαρό αέρα. Ομοίως και τα μασητικά παιχνίδια, πρέπει να πλένονται σχολαστικά με βρεφικό απορρυπαντικό πιάτων Εύρηκα baby.

-Τα σκεπάσματα και οι πετσέτες του

Το μωρό έχει ανάγκη και από πολλά σετ σεντονάκια της κούνιας, κουβερτάκια και φυσικά πετσέτες για το μπάνιο του. Τακτοποιήστε τα σε συρτάρια ανά είδος, μετά από το πλύσιμό τους με Εύρηκα baby βρεφικό απορρυπαντικό και αφού στεγνώσουν και σιδερωθούν καλά.