Τα πιο καθαρά (και υγιεινά) μωρουδιακά ρουχαλάκια!


Το μωράκι σας είναι τρισχαριτωμένο – και το ίδιο ισχύει για τα ρουχαλάκια του και σίγουρα θέλετε να τα διατηρείτε πάντα υγιεινά καθαρά και απαλά ώστε να μην ερεθίζουν το ευαίσθητο δερματάκι του.

Ο ερχομός ενός μωρού είναι μια μαγική στιγμή που αλλάζει τη ζωή των γονιών. Μαζί σε όλες τις υπέροχες και μοναδικές εκπλήξεις που φέρνει έρχεται και η αλλαγή στην καθημερινότητα, η οποία γίνεται πλέον πιο απαιτητική και πιο σύνθετη. Κι αν γνωρίζατε ότι θα κοιμάστε λιγότερο και ότι θα έχετε ένα σωρό άγχη και αγωνίες το πρώτο αυτό διάστημα, ίσως δεν είχατε συνειδητοποιήσει ότι ένα τόσο δα μωράκι μπορεί να σημαίνει πολλές ώρες ενασχόληση με τα ρουχαλάκια και τα λευκά του είδη!!!

Αυτό που όλες οι νέες μανούλες αντιλαμβάνονται μόλις φέρουν το μωράκι τους στο σπίτι είναι ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς «καινούργιους» λεκέδες: διαρροές από την πάνα, γουλίτσες γάλα και σάλια και όσο το μωράκι μεγαλώνει δύσκολους λεκέδες από τα πρώτα του στερεά γεύματα.

Βάζοντας στην εξίσωση το γεγονός ότι το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται προστασία από αλλεργιογόνα και ουσίες που μπορεί να το ερεθίσουν, η υγιεινή καθαριότητα των ρούχων και των κλινοσκεπασμάτων του γίνεται μια μεγάλη πρόκληση!

Ευτυχώς, μπορούμε όλες οι νέες μαμάδες να εκμεταλλευτούμε τη γνώση και τα «μυστικά» των πιο έμπειρων αλλά και προϊόντα πλυσίματος που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους.

Συμβουλές για καθαρά και απαλά ρουχαλάκια για το μωρό

  • Διαβάζουμε τις οδηγίες στην ετικέτα πριν το πρώτο πλύσιμο. Ο βασικός κανόνας είναι ότι πλένουμε και σιδερώνουμε οτιδήποτε θα αγγίξει το δερματάκι του μωρού: από τα ζιπουνάκια μέχρι τα σεντόνια και τις κουβέρτες του ώστε να είμαστε βέβαιες ότι είναι καθαρά και απαλλαγμένα από εργοστασιακή σκόνη και υπολείμματα. Κι επειδή θέλουμε ό,τι αγγίζει το μωρό μας να είναι απαλό, σεβόμαστε τις οδηγίες στην ετικέτα και χρησιμοποιούμε το νέο μαλακτικό Εύρηκα Newborn που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα ρουχαλάκια των νεογέννητων. H σύνθεσή του με >94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά το κάνει ιδανικό για νεογέννητα, ενώ είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό. Δηλαδή, όλα όσα θέλουμε για το δέρμα του μωρού μας!
  • Πλένουμε τα ρούχα του μωρού χωριστά από εκείνα της υπόλοιπης οικογένειας. Ο κανόνας αυτός έχει να κάνει με την πρόληψη για την υγιεινή του μωρού, αφού τα δικά μας ρούχα μπορεί να είναι επιβαρυμμένα με μικρόβια ή να χρειάζονται διαφορετική φροντίδα για να καθαρίσουν. Για το πλύσιμό τους χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων όπως το υγρό απορρυπαντικό Εύρηκα Newborn, που περιέχει >94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά, είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό αλλά ταυτόχρονα φροντίζει τα ρουχαλάκια του μωρού μας, τα προστατεύει από τη φθορά και παράλληλα αφαιρεί ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες (βλέπε διαρροές πάνας!!!).

Tip: Εάν ψωνίζετε τώρα την προίκα του μωρού σας ή έφτασε η στιγμή να του αγοράσετε ρουχαλάκια σε μεγαλύτερο μέγεθος, επιλέξτε χρώματα που μπορούν να μπουν στην ίδια πλύση. Έτσι δεν θα βάζετε «μισά» πλυντήρια και θα κάνετε οικονομία στο νερό, στο ρεύμα και στα απορρυπαντικά.

  • Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα για την απολύμανση των βρεφικών ρούχων. Το Εύρηκα Baby απολυμαντικό ρούχων είναι το 1ο απολυμαντικό για βρεφικά ρούχα. Χάρις στην τεχνολογικά εξελιγμένη σύνθεσή του είναι υποαλλεργικό & δερματολογικά ελεγμένο ενώ επιπλέον είναι μικροβιοκτόνο και αντιβακτηριακό. Εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηριδίων και ιών, όπως ο Κορωνοϊός.

Με εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι είναι ιδανικό για βρεφικά ρούχα, κατάλληλο όμως και για τα ρούχα όλης της οικογένειας.

Tip: Αποφεύγουμε απορρυπαντικά ρούχων με αρώματα ή χρωστικές, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού ή να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Επιλέγουμε  απορρυπαντικά για τα βρεφικά και μωρουδιακά ρούχα που εξασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό στο δέρμα του μωρού ενώ παράλληλα είναι πολύ αποτελεσματικά, τόσο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα ρούχα όλης της οικογένειας.