Νέα χρονιά; Νέα μαμά; Τα tips της Εύρηκα είναι εδώ!!


Το 2020 σας βρήκε – ή πρόκειται να σας βρει – αγκαλιά με το νεογέννητό σας μωράκι; Να μερικά πολύ χρήσιμα tips από μια μαμά που ξέρει καλύτερα: τη Μαμά ΕΥΡΗΚΑ!

Μάθατε μέσα στο 2019 το πιο χαρμόσυνο νέο της ζωής σας. Έρχεται ο πελαργός! Εννέα ολόκληρους μήνες νιώθατε να μεγαλώνει στην κοιλίτσα σας και ονειρευόσασταν τη στιγμή που θα κρατήσετε αγκαλιά το νεογέννητό σας.

Η νέα χρονιά ήρθε και ο τοκετός έφερε μαζί το πολυπόθητο νέο μέλος της οικογένειας. Υποδεχτείτε το ακολουθώντας ορισμένα tips – αποστάγματα εμπειρίας της μαμάς ΕΥΡΗΚΑ, που θα κάνουν τη ζωή σας ως νέα μαμά λίγο πιο απλή.

ΥΠΝΟΣ

Κοιμηθήκατε αρκετά ως μέλλουσες μαμάδες; Ωραία. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κρατήσει… απόθεμα γιατί ο συνεχόμενος ύπνος θα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που θα απουσιάσουν από τη ζωή σας – ως νέα μαμά, πλέον.

Μην ανησυχείτε! Συνιστούμε ψυχραιμία και πρόγραμμα προσαρμογής. Προσαρμοστείτε στις συνήθειες ύπνου του μωρού, όποιες και όσο ευμετάβλητες κι αν είναι ιδίως τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, συγχρονίζοντας τον δικό σας, με τον δικό του.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΜΑΣ

Κανόνας. Η νέα μαμά πρέπει να τρέφεται σωστά και ισορροπημένα γιατί αυτό επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής της, ιδίως εάν θηλάζει. Έτσι, πριν σας πιάσει… πανικός για να ψήσετε ένα απλό τοστ, θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να παραλείπουμε κανένα γεύμα της ημέρας και ότι ενδείκνυται η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες. Η λέξη-κλειδί είναι: προγραμματισμός! Όσο πιο καλά έχετε προγραμματίσει τα γεύματα της εβδομάδας, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν από την μέση δουλειές όπως ψώνια στο σούπερ-μάρκετ και θα σας μείνει περισσότερος χρόνος για εσάς και το μωράκι σας!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Εάν θηλάζετε, οπλιστείτε με υπομονή. Ο θηλασμός είναι ένα από τα δώρα της φύσης τόσο για το μωρό, όσο και για εσάς και τα πράγματα δεν είναι πάντοτε ρόδινα. Πίνετε αρκετό νερό, τραφείτε σωστά, και επιμείνετε, εν ανάγκη ζητώντας καθοδήγηση από κάποιον ειδικό. Τα οφέλη του θηλασμού είναι ανεκτίμητα!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΩΡΟΥ

Ακολουθήστε πιστά και κατά γράμμα τις εντολές του παιδίατρου, όποια διατροφική κατεύθυνση κι αν ακολουθείτε (αποκλειστικά μητρικό γάλα, ή συνδυασμός μητρικού με γάλα-σκόνη είτε μόνο γάλα-σκόνη). Θυμηθείτε: τις πρώτες εβδομάδες ένα μωρό πρέπει να τρώει 6-8 φορές ημερησίως. Κρατήστε ημερολόγιο με τις ώρες που έφαγε το μωράκι σας και μην επιμείνετε ιδιαίτερα εάν το βλέπετε να δυσανασχετεί κατά τη διάρκεια του γεύματός του. Το πιθανότερο είναι να έχει απλά χορτάσει.

ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ

Όταν το μωράκι σας κλαίει, σας εκφράζει κάποια ανάγκη του, αποζητώντας την προσοχή σας. Ανάγκη που είτε έχει να κάνει με την διατροφή του είτε σχετίζεται με τη σιγουριά της μητρικής αγκαλιάς. Πάρτε το αγκαλιά και παρηγορήστε το, χωρίς ενοχές, και διαπιστώστε τις ιαματικές της ιδιότητες! Εκεί που ίσως πρέπει να τεστάρετε τις αντιστάσεις σας, είναι όταν το μωρό θα θέλει την αγκαλιά σας για να κοιμηθεί. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις ηχητικού χαρακτήρα που ίσως υποκαταστήσουν την αγκαλιά σας. Δοκιμάστε τον ήχο του απορροφητήρα ή τον ήχο από ένα ραδιόφωνο στα AM. Θα εκπλαγείτε!

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΩΡΟΥ

Εκτός από τις «έκτακτες» επισκέψεις στο μπάνιο για αλλαγή πάνας, ορίστε μια περίοδο της ημέρας (ας την πούμε «βραδάκι» ή «πριν τον ύπνο», αφού αυτές οι έννοιες είναι ρευστές) όπου θα κάνετε ένα απολαυστικό μπάνιο στο μωρό! Δημιουργήστε μια «ρουτίνα» σε αυτό. Γεμίστε με χλιαρό προς ζεστό νερό την μπανιέρα του και αφεθείτε στην χαρά που θα γεμίσει τις καρδιές σας.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΒΡΕΦΙΚΩΝ

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση μαζί με τη μαμά ΕΥΡΗΚΑ! Γιατί η καθαριότητα των βρεφικών ρούχων και λοιπών υφασμάτων τα οποία έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα του νεογέννητου, είναι μια σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό η ΕΥΡΗΚΑ σχεδίασε το νέο υγρό απορρυπαντικό και μαλακτικό Εύρηκα Newborn, με ιδανική σύνθεση για ρούχα νεογέννητων με >94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά. Δοκιμάστε τα συνδυαστικά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα!

Κρατήστε τη διάθεσή σας ψηλά. Η ζωή σας περνάει σε νέα φάση, είτε αυτό είναι το πρώτο σας μωράκι, είτε όχι. Η μητρότητα είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά και λακκούβες. Μάθετε πώς να υποδέχεστε τις πρώτες και να αποφεύγετε τις δεύτερες, με σύμμαχο το ταίρι σας και χωρίς ίχνος άγχους! Καλή χρονιά και διπλά ευτυχισμένο το 2020!