5 λάθη στο πλύσιμο των βρεφικών ρούχων!


Όταν έχουμε μικρά παιδιά, συνήθως δεν προλαβαίνουμε να βάλουμε πλυντήριο. Μετά τη βόλτα στην παιδική χαρά, μετά το σνακ ή το φαγητό, αλλά και μετά το μπάνιο, συνήθως χρειάζεται μία φρέσκια αλλαξιά ρούχων. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς να πλένουμε τα βρεφικά ρουχαλάκια σωστά, ώστε να τα προστατεύουμε από φθορές αλλά και για να είναι πάντα καθαρά.

Ας δούμε 5 σημαντικά σημεία στο πλύσιμο των ρούχων, που συνήθως τα κάνουμε λάθος.

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ KAI ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Εκτός από το ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τα χρώματα και στα βρεφικά ρουχαλάκια και επομένως να πλένουμε τα σκούρα μαζί και τα ανοιχτόχρωμα μαζί, καλό είναι να ξεχωρίζουμε και τα είδη των υφασμάτων. Έτσι, δε θα πρέπει για παράδειγμα να πλένουμε τα τζιν με ορισμένα ιδιαίτερα ευαίσθητα λεπτά μπλουζάκια που μπορεί να φθαρούν και να καταστραφούν με την τριβή.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΕΡΜΟΥΑΡ

Σε ρούχα που έχουν φερμουάρ είναι σημαντικό να κλείνουμε το φερμουάρ πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο, διαφορετικά ρισκάρουμε να πιαστεί κάποιο άλλο ρούχο πάνω του και να καταστραφεί. Με ένα απλό κλείσιμο του φερμουάρ, ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες για δυσάρεστες εκπλήξεις!

ΞΕΚΟΥΜΠΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ

Αντίθετα με το φερμουάρ, τα κουμπιά είναι σημαντικό να τα ξεκουμπώνουμε πριν βάλουμε οποιοδήποτε ρούχο στο πλυντήριο γιατί αλλιώς μπορεί οι κουμπότρυπες να χαλαρώσουν. Στα βρεφικά ρουχαλάκια τα κουμπιά είναι συχνά σε διαφορετικά σχήματα, έχουν διακοσμητικές λεπτομέρειες ή είναι από πρωτότυπα υλικά που μπορεί αν δεν ξεκουμπώσουμε το ρούχο να το φθείρουν κατά την πλύση.

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

Οι κάλτσες πρέπει να τοποθετούνται σε μία σακούλα πλυντηρίου για να μην διακινδυνεύσουμε ορισμένα ζευγάρια να μείνουν ‘ορφανά.’ Οι βρεφικές κάλτσες είναι τόσο μικρές που μπορεί εύκολα να απορροφηθούν από το πλυντήριο. Η τοποθέτησή τους σε μία σακούλα κατάλληλη για το πλυντήριο κάνει στη συνέχεια το ταίριασμά τους ευκολότερο.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ

Αν τα βρεφικά ρουχαλάκια δε βγαίνουν από το πλυντήριο τόσο καθαρά όσο θα θέλαμε, ίσως να φταίει το απορρυπαντικό μας. Πρέπει να επιλέξουμε τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά το οποίο θα μάς εξασφαλίσει απόλυτη καθαριότητα, ειδικά στα βρεφικά ρούχα. Το Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα, με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι είναι ιδανικό για τα ρούχα του βρέφους. Επιπλέον, είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να είναι υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο. Δεν πρέπει να βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από αυτή που χρειάζεται καθώς δεν είναι λύση ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στον καθαρισμό. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε το Εύρηκα baby απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα με το Εύρηκα Baby πολυκαθαριστικό λεκέδων σε σκόνη. Και αυτό υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο.