Στολισμένο, γιορτινό σπίτι!


Πρώτες γιορτές με το μωρό: Στολίστε το σπίτι σας – αλλά με ασφάλεια

Χαρείτε τις πρώτες σας γιορτές με το μωρό σας σαν οικογένεια – αλλά με ασφάλεια για όλους!
Το γιορτινό σπίτι και το στολισμένο δέντρο μπορούν να μας αλλάξουν τη διάθεση αυτόν τον ιδιαίτερο χειμώνα που ζούμε. Γι’ αυτό και πολλοί από εμάς επιλέγουν φέτος να στολίσουν πολύ νωρίτερα το σπίτι και να μπουν σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Όταν όμως στο σπίτι υπάρχει ένα μωρό, που κάθεται μόνο του ή που μπουσουλάει, η γιορτινή ατμόσφαιρα πρέπει να συμβαδίζει με την ασφάλεια.

Ένας μικρός εξερευνητής στο σπίτι μας

Μετά τους έξι μήνες τα μωρά αρχίζουν να γίνονται πιο… κινητικά. Απλώνουν τα χεράκια τους για να αγγίξουν κάθε τι που τους κεντρίζει την προσοχή ενώ κάποια μπορεί να αρχίσουν στο επόμενο διάστημα να μπουσουλάνε ή ακόμη και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα αφού κάθε μωρό είναι ξεχωριστό.

Tip: Αν το μωρό σας έχει αρχίσει να μπουσουλάει, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει όλους τους πιθανούς κινδύνους είναι να… μπουσουλήσετε κι εσείς στα δωμάτια. Έτσι θα δείτε από το δικό του επίπεδο τι μπορεί να φτάσει και θα το ασφαλίσετε.

Πρώτες γιορτές με το μωρό: Τα tips για ασφαλή στολισμό
  • Αποφύγετε τα μακριά τραπεζομάντιλα. Είτε στην τραπεζαρία είτε σε βοηθητικά τραπεζάκια, τα τραπεζομάντιλα μπορούν να γίνουν παγίδες για το μωρό που ενδέχεται να πιαστεί από αυτά για να σηκωθεί όρθιο, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του ό,τι υπάρχει στο τραπέζι. Τα τραπεζομάντιλα που φτάνουν μέχρι το πάτωμα μπορούν όμως να γίνουν παγίδα και για εσάς, ή για τον άνθρωπο που φροντίζει το μωρό, καθώς δεν είναι δύσκολο να μπερδευτεί το πόδι σας και να πέσετε ενώ κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα φωτάκια του δέντρου λειτουργούν σωστά και ότι το καλώδιό τους δεν είναι φθαρμένο. Επίσης είναι απαραίτητο η πρίζα να βρίσκεται σε σημείο που δεν μπορεί να προσεγγίσει το μωρό μπουσουλώντας.
  • Επειδή πολλές φορές μετακινούμε έπιπλα για να βάλουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μπορεί να εκτεθούν πρίζες που ήταν κρυμμένες, είναι απαραίτητο από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να εξερευνά το σπίτι, όλες οι πρίζες να είναι προστατευμένες με καπάκι ασφαλείας.

  • Τα Αλεξανδρινά, τα όμορφα αυτά φυτά που είναι συνυφασμένα με τις γιορτές, δεν είναι καλή ιδέα όταν έχουμε μωρό στο σπίτι! Ο λόγος; Τόσο τα φύλλα όσο και τα μικρά μπαλάκια που έχουν είναι πολύ τοξικά και επικίνδυνα για τα παιδιά αν τα βάλουν στο στόμα τους.
  • Τέλος, αν το μωρό έχει ξεκινήσει τις… εξερευνήσεις, το λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντός του! Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, αποφεύγουμε στολίδια με μεταλλικό άγκιστρο και γυάλινα στολίδια που θα μπορούσαν να σπάσουν αν τα τραβήξει. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι μπάλες από πεπιεσμένο χαρτί ή πλαστικό ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού εάν πέσουν κάτω.

Tip: Με αφορμή το στολισμό του σπιτιού για τις γιορτές κάνετε έναν γενικό έλεγχο ασφάλειας στο σπίτι σας τώρα που το μωρό σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Μικροί κύριοι και μικρές κυρίες!

Αυτές τις μέρες, όταν έρχονται επισκέπτες, όταν πηγαίνετε εσείς επίσκεψη αλλά ακόμη και όταν είστε μόνοι σας η οικογένεια, θα θέλετε να ντύνετε το μωρό σας πιο «γιορτινά». Επίσης, μπορεί το μωρό σας να λάβει πολλά καινούργια ρουχαλάκια ως δώρο. Θυμηθείτε ότι πάντα πλένουμε τα φορμάκια και τα ρουχαλάκια του μωρού πριν τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να είναι απαλλαγμένα από σκόνη και κατάλοιπα από τη διαδικασία της δημιουργίας τους.
Για να είναι όλα τα καινούργια ρουχαλάκια του μωρού σας απαλά σαν την αγκαλιά σας, επιλέξτε για το πλύσιμο το υγρό απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων Εύρηκα Newborn. Είναι ιδανικά για νεογέννητα γιατί περιέχουν >94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά, είναι δερματολογικά ελεγμένα και υποαλλεργικά.