Πώς καθαρίζουμε τα μασητικά παιχνίδια του βρέφους!


Τα μασητικά παιχνίδια του βρέφους είναι εκείνα που του προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση. Καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται τα νεογιλά δοντάκια, το μωρό νιώθει έντονη ενόχληση στην περιοχή του στόματος. Θέλει να μασήσει οτιδήποτε για παρηγοριά και τα μασητικά παιχνίδια είναι η λύτρωσή του. Αυτό σημαίνει ότι τα μασητικά παιχνίδια πρέπει να δίνονται στο μωρό καθαρά και να αλλάζονται με άλλα όταν το μωρό τα βαριέται και τα πετά κάτω. Επίσης, καλό είναι κάθε βράδυ, όλα μαζί τα μασητικά παιχνίδια του βρέφους να καθαρίζονται, για να είναι έτοιμα για δάγκωμα όταν το μωράκι ξυπνήσει. Πώς καθαρίζουμε όμως τα μασητικά παιχνίδια;

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα κάποια μασητικά παιχνίδια, είναι πιθανό να μην αντέξει στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσει ο αποστειρωτής. Αυτό είναι κάτι που θα αναγράφεται στις οδηγίες πλυσίματος του παιχνιδιού πάνω στην ειδική ετικέτα. Το πλύσιμο στο χέρι με ζεστό νερό και βρεφικό απορρυπαντικό πιάτων είναι αρκετό για τον ισχυρό καθαρισμό των μασητικών παιχνιδιών του βρέφους. Με δεδομένο όμως ότι τα μασητικά παιχνίδια είναι κάτι που το μωρό βάζει στο στόμα του, χρειάζεται μεγάλη προσοχή με το υγρό πιάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση –όπως και στο πλύσιμο των μπουκαλιών και των σκευών του βρέφους- συνιστάται η χρήση βρεφικού απορρυπαντικού πιάτων. Το Εύρηκα Baby είναι ειδικά μελετημένο, συνδυάζοντας την αγνότητα με την αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα των βρεφικών σκευών. Με το πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι, εξασφαλίζει απόλυτη καθαριότητα ενώ σέβεται τον ευαίσθητο οργανισμό του μωρού.

Για να καθαρίσετε τα μασητικά παιχνίδια, σαπουνίστε τα με ζεστό νερό –όχι καυτό- και βρεφικό υγρό πιάτων. Στη συνέχεια ξεβγάλετε καλά με άφθονο νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν στον στεγνωτήρα των πιάτων. Αν το μωράκι βιάζεται να τα χρησιμοποιήσει, τότε δεν έχετε παρά να τα σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα.