Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε τα παιχνίδια του μωρού;!


Η καθαριότητα και η απολύμανση είναι σήμερα πιο σημαντικά από ποτέ. Κάθε πότε και πώς πρέπει να καθαρίζουμε κάποια βασικά παιχνίδια του μωρού μας;

Καθαρίζουμε προσεκτικά το σπίτι, πλένουμε με μεγάλη προσοχή και τακτικά τα ρούχα του μωρού, τις πετσέτες και τα ασπρόρουχά του, φροντίζουμε να φοράμε όλοι καθαρά ρούχα μπαίνοντας στο σπίτι για λόγους υγιεινής και απολύμανσης. Ωστόσο, υπάρχει ένας «παράγοντας Χ» που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί κι αυτός δεν είναι άλλος από τα παιχνίδια του μωρού μας! Αλήθεια, πόσο καθαρά είναι τα παιχνίδια πάνω στα οποία ξαπλώνει και που βάζει συνέχεια στο στοματάκι του;

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα παιχνίδια του μωρού

Η συχνότητα εξαρτάται από το είδος του παιχνιδιού και από το πώς και πόσο συχνά το χρησιμοποιεί το μωρό μας. Για παράδειγμα είναι καλό να πλένουμε συχνότερα τα μασητικά παιχνίδια και τα λούτρινα και ίσως λιγότερο τακτικά την κουβέρτα δραστηριοτήτων όπου το μωρό μας ξαπλώνει και μαθαίνει να εξερευνά τον κόσμο.

Q+A: Χρειάζεται να αποστειρώνουμε τα παιχνίδια του μωρού;

Σε γενικές γραμμές όχι, δεν είναι απαραίτητο. Το προσεκτικό και τακτικό πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι ή ακόμα καλύτερα με το ειδικό για πλύσιμο βρεφικών πιάτων και σκευών υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ BABY με 100% φυτικό σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι είναι αρκετό. Εάν όμως το μωρό είναι άρρωστο, καλό είναι να πλένουμε κάθε μέρα με μεγάλη προσοχή τα παιχνίδια  του, ειδικά όσα βάζει στο στόμα, ώστε να αποτρέψουμε τυχόν επαναμόλυνση.

Πώς πλένουμε και απολυμαίνουμε τα παιχνίδια του μωρού

  • Τα σκληρά πλαστικά παιχνίδια μπορούμε να τα καθαρίζουμε τακτικά με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό μαζί με το υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ BABY με 100% φυτικό σαπούνι από λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε.
  • Τα παιχνίδια που είναι πιο πιθανό να καταλήξουν στο στόμα του μωρού μας, όπως η κουδουνίστρα ή τα μασητικά παιχνίδια, καλό είναι να τα πλένουμε μια δυο φορές την εβδομάδα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ BABY και να τα ξεπλένουμε καλά.
  • Τα μαλακά και λούτρινα παιχνίδια τα πλένουμε πολύ εύκολα στο πλυντήριο στη θερμοκρασία των 30 βαθμών με το απορρυπαντικό ρούχων Εύρηκα Newborn, με >94% φυσικά συστατικά, αφού και τα παιχνίδια αυτά έρχονται σε άμεση επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του μωρού μας και θέλουμε να είναι όχι μόνο καθαρά αλλά και απαλά, πλυμένα με προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να πλύνουμε τις κουβέρτες δραστηριοτήτων. Για να μην φθαρούν μια καλή ιδέα είναι να πλένουμε αυτού του είδους τα παιχνίδια μέσα σε μια μαξιλαροθήκη.
  • Τα παιχνίδια του μπάνιου του μωρού επίσης χρειάζονται πλύσιμο! Για να είναι πεντακάθαρα, αρκεί να γεμίσουμε τη μπανιέρα ή μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων ΕΥΡΗΚΑ BABY και να τα τρίψουμε με μια μαλακή βούρτσα.

Tip: Προτού πλύνουμε στο πλυντήριο μαλακά παιχνίδια με μπαταρίες φροντίζουμε να τις έχουμε αφαιρέσει. Μετά το πλύσιμο ελέγχουμε ότι δεν υπάρχουν φθορές στα παιχνίδια που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για το μωρό μας, όπως για παράδειγμα κουμπιά ή άλλα ένθετα στοιχεία που έχουν χαλαρώσει.