Περιμένετε δίδυμα;!


Πώς θα προετοιμαστείτε, οι απαραίτητες «διπλές» αγορές και τι μπορείτε να αγοράσετε «μονό».

Όταν μάθατε πως περιμένετε δίδυμα, θα νιώσατε ήδη διπλή χαρά και προσμονή. Με μια δεύτερη σκέψη όμως, τα δίδυμα σημαίνουν (σχεδόν) διπλό μπάτζετ! Ωστόσο, παρότι κάποιες διπλές αγορές είναι αναπόφευκτες, κάποια άλλα απαραίτητα αντικείμενα για τους πρώτους μήνες της ζωής των μωρών σας μπορούν να αγοραστούν «από ένα».

Οι απαραίτητες αγορές… εις διπλούν

Η βρεφική κούνια

Προφανώς κάθε μωρό θα πρέπει να κοιμάται στο κρεβατάκι του, επειδή όμως το έξοδο αυτό είναι μεγάλο μπορείτε να το αντισταθμίσετε αποφεύγοντας την αγορά της καλαθούνας που προορίζεται μόνο για τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού σας. Επίσης, εάν θέλετε να… δείτε μακριά, μπορείτε να επιλέξετε κούνια που στα επόμενα χρόνια θα μπορεί να μετατραπεί σε μικρού μήκους μονό κρεβάτι, μεταθέτοντας για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα την ανάγκη για αλλαγή κρεβατιού για τα παιδιά σας.

Tip: Μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένες κούνιες σε εξαιρετική κατάσταση, ώστε να μειώσετε το κόστος της αγοράς. Ωστόσο τα στρωματάκια θα πρέπει να είναι καινούργια καθώς αυτό είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλείας για τα μωράκια σας.

Ασπρόρουχα και πετσέτες

Προφανώς κάθε κρεβάτι πρέπει να έχει τα απαραίτητα ασπρόρουχα: κατωσέντονο, πανωσέντονο και κουβερτούλες ανάλογα με την εποχή που θα γεννηθούν τα μωρά σας. Αυτό που θα μπορούσατε να αποφύγετε για να μειώσετε τα έξοδα είναι οι πάντες που τοποθετούνται γύρω από τα κάγκελα της κούνιας. Συζητήστε με τον παιδίατρός σας πριν αγοράσετε πάντα – ορισμένοι παιδίατροι συστήνουν την αποφυγή της για λόγους ασφαλείας.

Αντίστοιχα, θα χρειαστείτε περισσότερες -αν και όχι απαραίτητα διπλές- πετσέτες και μπουρνούζια για τα μωράκια σας ώστε να έχετε πάντα το απαραίτητο απόθεμα και να μην αναγκάζεστε να πλένετε περισσότερο συχνά από το απαραίτητο.

Φορμάκια, εσώρουχα και ρουχαλάκια για τα μωρά

Θέλετε να ντύνετε τα μωρά σας με τα ίδια ρούχα; Να τους φοράτε παρόμοια ρούχα σε διαφορετικά χρώματα; Είναι τα μωράκια σας του ίδιου φύλου ή όχι; Οι απαντήσεις αυτές θα επηρεάσουν τις αγορές σας, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε διπλές ποσότητες ρούχων αφού τα μωρά, όπως σύντομα θα διαπιστώσετε, όσο μικρότερα είναι τόσο περισσότερα ρουχαλάκια και φορμάκια λερώνουν!

Tip: Η σωστή φροντίδα των ασπρορούχων, των πετσετών και των ρούχων για τα μωρά σας δεν σημαίνει μόνο έξτρα απαλή αίσθηση και υγιεινή καθαριότητα. Σημαίνει επίσης φροντίδα για τα υφάσματα ώστε να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό σαν καινούργια. Το υγρό απορρυπαντικό και το μαλακτικό της σειράς Εύρηκα Newborn είναι ιδανικά για νεογέννητα και για μωρά, κατάλληλα για όλη την οικογένεια, καθώς περιέχουν >94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά, ενώ είναι δερματολογικά ελεγμένα και υποαλλεργικά.

Καθισματάκια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια των μωρών σας είναι πάνω απ’ όλα! Αυτό σημαίνει ότι η αγορά των καθισμάτων ασφαλείας για τα μωρά δεν είναι μόνο απαραίτητη από το νόμο αλλά και για να μετακινείται σε με ασφάλεια η οικογένειά σας.

Tip: Εάν επιλέξετε να πάρετε δύο καρότσια, σκεφτείτε ένα μοντέλο για βρέφη που θα περιλαμβάνει αποσπώμενο κάθισμα που θα χρησιμοποιείται επίσης ως κάθισμα αυτοκινήτου.

Τα απαραίτητα για το τάισμα των μωρών σας

Εάν δεν θηλάζετε, θα τα χρειαστείτε όλα διπλά! Μπιμπερό και πιπίλες θα πρέπει να αγοραστούν επί δύο, ωστόσο θα χρειαστείτε ένα σετ βουρτσάκια για το πλύσιμό τους και έναν αποστειρωτή, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να αποστειρώνετε συχνότερα μέσα στη μέρα.

Όσα μπορείτε να αγοράσετε «μόνο ένα»

Καροτσάκι: Δεδομένου ότι συνήθως τα καροτσάκια για τα δίδυμα είναι διπλά. Εάν θέλετε να μπορείτε να βγάλετε χωριστά βόλτα τα μωρά σας ή αν έχετε βοήθεια, τότε ίσως προτιμήσετε δύο μονά καρότσια.

Μόνιτορ: Τα μωρά σας θα κοιμούνται πιθανότατα στο ίδιο δωμάτιο, οπότε ένα μόνο μόνιτορ θα σας ειδοποιεί εάν ένα από αυτά ξυπνήσει.

Αλλαξιέρα και μπανάκι: Ακόμη κι αν έχετε βοήθεια, οι περισσότεροι γονείς τελικά κάνουν ξεχωριστά μπάνιο και αλλάζουν τα μωρά τους, άρα δεν θα χρειαστεί να μπείτε σε διπλά έξοδα γι’ αυτά τα αξεσουάρ.

Παρκοκρέβατο: Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τη χρήση του. Αν το χρησιμοποιείτε περισσότερο σαν «πάρκο», τότε ένα είναι αρκετό. Εάν το χρειάζεστε για να κοιμούνται τα μωρά σας όταν μένουν στη γιαγιά ή όταν πηγαίνετε ταξίδι, τότε ίσως αποφασίσετε ότι θα χρειαστείτε δύο.

Παιχνίδια και κουβέρτα δραστηριοτήτων: Έτσι κι αλλιώς αυτά θα τα αγοράσετε σταδιακά μετά τη γέννηση των μωρών σας. Εάν αποφασίσετε ότι τα μωρά σας θα μοιράζονται τα ίδια παιχνίδια από την πρώτη στιγμή, αυτό πιθανότατα θα σας φανεί χρήσιμο καθώς μεγαλώνουν. Ωστόσο καλό είναι κάποια παιχνίδια, όπως ένα μαλακό ζωάκι-συντροφιά για το κρεβάτι, να είναι διαφορετικά για κάθε μωρό ώστε να μπορεί το καθένα έχει το δικό του «φιλαράκι» για να κοιμάται πιο εύκολα το βράδυ.

Tip: Ρωτήστε τον παιδίατρο από ποια ηλικία είναι ασφαλές να κοιμάται το μωρό σας με κάποιο μαλακό παιχνίδι στο κρεβάτι του.