Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής σας!


Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Τα Χριστούγεννα, αυτή η γιορτή της αγάπης, της ελπίδας και της οικογένειας, γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά την πρώτη φορά που θα τα γιορτάσετε μαζί με το μωρό σας.

Αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα που γιορτάζετε σαν οικογένεια είναι η αρχή μιας υπέροχης ιστορίας που θα ζείτε για πολλά χρόνια, καθώς το παιδί σας θα μεγαλώνει. Κάθε χρονιά που θα έρχεται θα βιώνετε με διαφορετικό τρόπο τις γιορτές μέσα από τα μάτια του παιδιού σας που θα αναπτύσσεται και θα συμμετέχει κάθε φορά και περισσότερο.

Γιατί τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας είναι μοναδικά

  • Είναι η αφορμή να πατήσετε ένα pause στους γρήγορους και κουραστικούς ρυθμούς των γιορτών που έχετε συνηθίσει. Οι γιορτές αυτές ακολουθούν τους δικούς τους ρυθμούς που υπαγορεύονται από το μωρό σας και τις ανάγκες του. Σκέφτεστε όμως καλύτερο τρόπο να περάσετε την πρωτοχρονιά παρά έχοντας το μωράκι σας αγκαλιά;
  • Περιμένουμε ξανά τον Άγιο Βασίλη! Τι κι αν το παιδί μας είναι ακόμη μωρό, οι περισσότεροι γονείς γινόμαστε πρόθυμα ο Άγιος Βασίλης για μια βραδιά και ζούμε αυτή τη μοναδική μαγεία της προσφοράς και της αγάπης που αποτελεί το νόημα των Χριστουγέννων.
  • Γινόμαστε ξανά παιδιά! Ξαπλώνουμε στο χαλί και παίζουμε μαζί με το μωρό μας κάτω από το στολισμένο έλατο, αναβιώνοντας τις αναμνήσεις από τη δική μας παιδική ηλικία.
  • Είναι η ευκαιρία να ξεκινήσουμε οικογενειακές παραδόσεις: Από το στολισμό του δέντρου μέχρι τους καλεσμένους στο σπίτι μας για το εορταστικό γεύμα και το φούρνισμα παραδοσιακών γλυκών μπορούμε να υιοθετήσουμε μικρές γιορτινές τελετουργίες που θα απολαμβάνει το παιδί μας όσο μεγαλώνει.
  • Όταν γινόμαστε εμείς γονείς, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους δικούς μας γονείς, τις ανησυχίες και τα άγχη τους. Οι πρώτες γιορτές μας με το μωρό μπορούν να είναι η αφορμή να πούμε στους γονείς μας πόσο τους αγαπάμε και πόσο σημαντικοί είναι για τη ζωή και για την οικογένειά μας.

Η πανδημία που εξακολουθούμε να βιώνουμε συνεπάγεται λιγότερες συναναστροφές και τη δημιουργία μιας μικρής «φούσκας» με λίγους φίλους ή συγγενείς που θα γιορτάσουμε μαζί τους. Η φούσκα μας χρειάζεται να είναι πολύ μικρή αν το μωρό είναι νεογέννητο ή αν έχει γεννηθεί πρόωρα και πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες του παιδιάτρου.

 Ιδέα: Φορέστε στο μωρό σας ένα γιορτινό φορμάκι ή ρουχαλάκια ανάλογα με την ηλικία του, πλυμένα με το Εύρηκα Baby υγρό απορρυπαντικό με 100% φυτικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι, βάλτε κι εσείς τα «καλά» σας ρούχα και βγάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία μπροστά από το στολισμένο δέντρο. Αυτή η φωτογραφία θα είναι η πρώτη μιας σειράς φωτογραφιών που θα βγάζετε κάθε χρόνο με την οικογένειά σας!