6 μοναδικές διαδρομές περιπάτου για εγκύους.!


Το περπάτημα κάνει καλό στον άνθρωπο με όλους τους τρόπους. Όταν περπατά μια έγκυος μπορούμε να λέμε πως το περπάτημά της ευνοεί δύο ανθρώπους… την ίδια την έγκυο αλλά και το μωράκι που κυοφορεί. Το χαλαρό και ήσυχο περπάτημα βοηθά την έγκυο να αλλάξει παραστάσεις, την ίδια ώρα που την κρατά σε καλή φυσική κατάσταση. Η καλή σωματική υγεία και φυσική κατάσταση της εγκύου συνεπάγεται καλύτερη εγκυμοσύνη και καλύτερο τοκετό. Παράλληλα, το περπάτημα δίνει χαρά και γεμίζει ωραία συναισθήματα την έγκυο. Συναισθήματα που με τη σειρά τους επιδρούν θετικά στο μωράκι. Ας δούμε 6 μοναδικές διαδρομές περιπάτου για εγκύους.

– Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Είναι ένας από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Αθήνας, αν όχι με διαφορά ο πιο ωραίος. Με συντροφιά την Ακρόπολη και μουσικές από καλλιτέχνες του δρόμου, η έγκυος μπορεί να απολαύσει τη βόλτα της χωρίς να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτοκίνητα και τη φασαρία της πόλης. Με τα πολλά γειτονικά καφέ και εστιατόρια, έχει και την επιλογή να σταματήσει κάπου για να ξεκουραστεί και να απολαύσει ότι… της μύρισε!

– Η Πειραϊκή

Μια τεράστια διαδρομή γεμάτη θάλασσα. Πλάι στα βράχια της Πειραϊκής η έγκυος μπορεί να περπατήσει στο πεζοδρόμιο από τη σχολή ναυτικών δοκίμων ως το Πασαλιμάνι και την Καστέλλα. Διαδρομή γεμάτη από το γαλάζιο της θάλασσας, με μοναδικό ηλιοβασίλεμα και θέα όλη την ακτογραμμή της Αττικής.

– Ο Υμηττός

Για τις εγκύους που αγαπούν τη φύση, υπάρχει πάντα ο Υμηττός. Κάποια από τα μονοπάτια του αποτελούν εύκολες διαδρομές περιπάτου για εγκύους που θέλουν να πάρουν μεγάλες δόσεις από καθαρό αέρα και Οξυγόνο. Φτάνοντας εκεί με το αυτοκίνητο, επιλέξτε μια διαδρομή περιπάτου που να μην είναι ιδιαιτέρως ανηφορική και περπατήστε την. Ένα μπουκάλι με νερό ή το αγαπημένο σας smoothie είναι καλή παρέα.

-Ο Εθνικός Κήπος

Ο Εθνικός Κήπος είναι μια υπέροχη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Με μαγικό τρόπο δίνει στον επισκέπτη του την αίσθηση ότι βρίσκεται κάπου αλλού και όχι στο κέντρο μιας πόλης. Με πολλά παγκάκια ανάμεσα στα δέντρα, ο Εθνικός Κήπος είναι ένας ωραίος περίπατος για εγκύους. Αν μάλιστα η έγκυος έχει αντοχές και όρεξη, μπορεί να διασχίσει το Ζάππειο και την Αρδηττού για να βρεθεί στα μοναδικά και υπέροχα δρομάκια του Μετς.

– Άλσος Συγγρού

Πρόκειται για 950 στρέμματα πρασίνου και αποτελεί μια όαση μέσα στην πόλη. Δεν είναι τόσο δημοφιλής προορισμός για περπάτημα καθώς βρίσκεται στα σύνορα των Δήμων Μελισσίων, Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Είναι βορειότερα της Αθήνας και διαθέτει πανέμορφα μονοπάτια, μια παιδική χαρά, μια εκκλησία νεογοτθικού ρυθμού αλλά και το αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού που είναι έργο του Ερνέστου Τσίλερ.

– Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Θα το βρείτε στα σύνορα των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών πάρκο. Έχει 6 τεχνητές λίμνες και τεχνητό κανάλι. Κατάφυτο και ιδανικό για οικογένειες. Η έγκυος μπορεί να περπατήσει όσο θέλει ενώ αν υπάρχει και άλλο παιδί στην οικογένεια, μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του με το ποδήλατο. Διαθέτει και café για δροσερά ροφήματα και νόστιμα πιάτα.