Ο καθαρισμός, το σιδέρωμα και η φύλαξη των βρεφικών ρούχων!


Τα βρεφικά ρούχα είναι εκείνα που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή μας, αφού απευθύνονται στο πιο ευαίσθητο μέλος μιας οικογένειας. Τα ρουχαλάκια του μωρού πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά, σωστά φροντισμένα και περιποιημένα. Ακολουθούν όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό, το σιδέρωμα και τη φύλαξη των βρεφικών ρούχων.

-Ο καθαρισμός των βρεφικών ρούχων

Τα βρεφικά ρουχαλάκια πρέπει να είναι απολύτως καθαρά πριν τα φορέσετε στο μωράκι. Αυτό αφορά και τα ρούχα που έχετε μόλις αγοράσει. Οι συνθήκες παραγωγής τους και διατήρησής τους στο κατάστημα δεν είναι γνωστές για να σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια. Για τον καθαρισμό των βρεφικών ρούχων προτιμήστε ένα βρεφικό απορρυπαντικό και όχι ένα κοινό απορρυπαντικό. Τα κοινά απορρυπαντικά πιθανόν να περιέχουν χημικά συστατικά που δεν είναι φιλικά προς τον ευαίσθητο οργανισμό του μωρού. Πλύνετε τα ρούχα του μωρού σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ειδική ετικέτα, σχετικά με τη θερμοκρασία και το πρόγραμμα. Το βρεφικό απορρυπαντικό Εύρηκα Baby, εγγυάται απόλυτη καθαρότητα με τη δύναμη του 100% φυτικού σαπουνιού με λάδι ελιάς και του εκχυλίσματος από βιολογικό χαμομήλι. Δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό, σέβεται το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι και χαρίζει στα ρούχα ασύγκριτη απαλότητα.

-Το σιδέρωμα των βρεφικών ρούχων 

Το σιδέρωμα είναι απολύτως απαραίτητο για τα βρεφικά ρουχαλάκια. Είτε τα στεγνώνετε με φυσικό τρόπο, είτε στο στεγνωτήριο, το σιδέρωμα αποστειρώνει τα ρούχα. Η υψηλή θερμοκρασία του ατμού εισχωρεί στις ίνες του υφάσματος και κάπως έτσι εξουδετερώνει και τα τελευταία βακτήρια που πιθανόν εγκλωβίστηκαν στις ίνες από την ατμοσφαιρική ρύπανση ή την υγρασία. Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες σιδερώματος που αναγράφονται στις ετικέτες των βρεφικών ρούχων και σιδερώστε τα με ευλάβεια.

-Η φύλαξη των βρεφικών ρούχων

Μετά το σιδέρωμα καλό είναι να αφήσετε τα ρούχα να κρυώσουν, πριν τα τοποθετήσετε μέσα στα συρτάρια και τις ντουλάπες. Αν τα αποθηκεύσετε ζεστά, είναι πιθανό να αναπτυχθεί υγρασία στο εσωτερικό τους. Φροντίστε ώστε τα συρτάρια όπου θα φυλάξετε τα βρεφικά ρούχα, να είναι ξεσκονισμένα και καθαρά. Ομοίως οι ντουλάπες και οι άλλοι χώροι στους οποίους συνηθίζετε να βάζετε τα ρούχα του μωρού σας.