Τα μωρά του Φεβρουαρίου!


Κάθε μήνας, κάθε εβδομάδα και κάθε ημέρα είναι… υπέροχα για να γεννηθεί ένα μωρό! Εάν όμως έχετε γεννήσει ή πρόκειται να γεννήσετε μέσα στον Φεβρουάριο τα παρακάτω (περισσότερο χαριτωμένα παρά αμιγώς επιστημονικά) δεδομένα σίγουρα θα σας φανούν ενδιαφέροντα.

Τα μωρά του Φεβρουαρίου προορίζονται για… stars!

Τι κοινό έχουν οι Jennifer Aniston, Harry Styles, Rebel Wilson, Chris Rock και Laura Dern; Είναι όλοι τους γεννημένοι τον Φεβρουάριο! Μία μελέτη που ερεύνησε τα ζώδια διασημοτήτων στις ΗΠΑ βρήκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου και έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο φαίνεται πως γενικά τα μωρά του Φεβρουαρίου έχουν μία καλλιτεχνική τάση, όπως βρήκε άλλη μελέτη που προσπαθεί να απαντήσει στο πώς ο μήνας γέννησης μπορεί να προβλέπει την επαγγελματική μας πορεία.

Άλλοι διάσημοι που έχουν γεννηθεί αυτό τον μήνα είναι οι George Washington, Abraham Lincoln, Ronald Reagan, Michael Jordan, Steve Jobs και η Elizabeth Taylor.

Μεγαλώνοντας το μωρό σας θα γίνει ψηλό

Τα μωρά που γεννιούνται στην καρδιά του χειμώνα είναι κατά μέσο όρο πιο ψηλά (μακρύτερα για να είμαστε ακριβείς) κατά τη γέννησή τους και στην ηλικία των 7 ετών είναι πιθανό να ανήκουν στα ψηλότερα παιδιά της τάξης τους. Αυτό μας λέει έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που συγκρίνει ανθρωπομορφιστικά χαρακτηριστικά με το μήνα γέννησης των ανθρώπων. (Μιας και μιλάμε, όμως, για μελέτες ας πούμε και το παρακάτω: Σε άλλη περίπτωση έχει βρεθεί ότι τα μωρά που είναι γεννημένα τον Φεβρουάριο είναι πιο κοντά από τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι. Άλλωστε είναι τόσο πολλά εκείνα που κάνουν ένα μωρό και έναν άνθρωπο ξεχωριστό που δεν θα σταθούμε στο ύψος του!)

Τα μωρά του Φεβρουαρίου είναι cool τυπάκια!

Να ένα καλό νέο για τους γονείς μωρών που γεννήθηκαν αυτό τον μήνα: Ευρωπαϊκή μελέτη που μελετά το πώς η εποχή γέννησης επηρεάζει την προσωπικότητα, βρήκε ότι τα μωρά του Φεβρουαρίου μεγαλώνοντας ανήκουν στους ενήλικες που δεν χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και δεν εκνευρίζονται με το παραμικρό.

Φαίνεται όμως ότι είναι επίσης πιο «εύκολα» παιδιά στην ανατροφή τους. Ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία παρατήρησαν τη συμπεριφορά 4χρονων και 5χρονων παιδιών αναφορικά με το αν μπορούν να μοιράζονται, την ενσυναίσθηση απέναντι σε άλλους, τον χαρακτήρα, τη συγκέντρωση και την ικανότητα να κάνουν φίλους και βρήκαν ότι τα μωρά του χειμώνα είχαν συνολικά πολύ καλύτερη συμπεριφορά.

Το μωρό σας μπορεί να έχει γενέθλια κάθε 4 χρόνια!

Γι’ αυτή την πληροφορία δεν χρειαζόμαστε έρευνα προκειμένου να την υποστηρίξει! Εάν το μωρό σας γεννηθεί την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου μιας δίσεκτης χρονιάς, αυτή θα είναι η 29η του μήνα και το μωρό σας θα μπορεί να γιορτάζει την πραγματική ημερομηνία γέννησής του μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Τις υπόλοιπες χρονιές θα τη γιορτάζει στις 28 Φεβρουαρίου.