Μαζεύω τα καλοκαιρινά, βγάζω τα χειμωνιάτικα ρούχα της οικογένειας. Tips & Tricks!


Τι ωραία που έφτασε η Δευτέρα και κάθομαι στο γραφείο μου και γράφω αυτό το άρθρο. Γιατί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε περιλάμβανε κυρίως … ντουλάπες και ανέβα – κατέβα, πλύνε, άπλωσε, δίπλωσε, ξεκαθάρισε και πάλι από την αρχή!

Είναι η γνωστή περίοδος που μαζεύουμε τα καλοκαιρινά και βγάζουμε τα χειμωνιάτικα. Οι περισσότεροι (ή τουλάχιστον όσοι είναι λάτρεις του καλοκαιριού σαν εμένα) με βαριά καρδιά αποθηκεύουμε τα μαγιό, τα καπέλα και τα καλοκαιρινά μας αέρινα ρουχαλάκια και βγάζουμε παλτό, ζιβάγκο και σκουφιά που θα μας συντροφεύσουν τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Και καλά να κάνεις αυτή τη διαδικασία για ένα άτομο… Τι γίνεται όμως όταν έχεις αναλάβει αυτή τη διαδικασία για τα ρούχα όλης της οικογένειας; Ως μαμά τριών παιδιών με 14 χρόνια μαμαδίστικης εμπειρίας μέχρι σήμερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου εμπειρικά tips για να τακτοποιήσετε πιο εύκολα και γρήγορα τα ρούχα όλης της οικογένειας.

Είναι σημαντικό να πλύνουμε και να σιδερώσουμε όλα τα καλοκαρινά ρούχα πριν μαζευτούν, έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες οσμές και να τα έχουμε έτοιμα και καθαρά όταν θα έρθει η ώρα να τα ξαναβγάλουμε. Βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι το απορρυπαντικό και μαλακτικό της Εύρηκα που χρησιμοποιώ για όλη την οικογένεια. Χρησιμοποιώ το Εύρηκα Baby και κάποιες φορές δεν σας κρύβω ότι προτιμώ το Εύρηκα Newborn! Και θα μου πεις, γιατί το Eureka Newborn; Γιατί είναι υποαλλεργικό & δερματολογικά ελεγμένο, μου δίνει 36 πλύσεις, περιέχει ένζυμα για την καταπολέμηση δύσκολων λεκέδων (που έχουμε μπόλικους από τις καθηκερινές προπονήσεις ποδοσφαίρου!) και επίσης έχει άρωμα φρεσκάδας που μου θυμίζει και εμένα λίγο μωρουδίλα που τόσο μου έχει λείψει!

Για εσάς που έχετε νεογέννητο μωράκι, να ξέρετε ότι το απορρυπαντικό και μαλακτικό ρούχων Εύρηκα Newborn είναι τα πρώτα και τα μόνα αυτή τη στιγμή με ιδανική σύνθεση για νεογέννητα, αφού έχουν περισσότερα από 94% φυσικά/φυτικής προέλευσης συστατικά και φυσικά δεν περιέχουν χρωστικά και φωσφορικά.

Επόμενο βήμα: Χρησιμοποιούμε κουτιά αποθήκευσης ή σακούλες με κενό αέρος για να αποθηκεύσουμε τα ρούχα μας. Προσέχουμε να τα διπλώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουμε χώρο!
Στη συνέχεια μπορούμε να τοποθετήσουμε ανάμεσα στα ρούχα μας πουγκιά από τούλι με άρωμα, π.χ. ξύλα κανέλας ή γαρύφαλλο), έτσι ώστε τα ρούχα μας να μυρίζουν όμορφα όταν θα τα ξαναβγάλουμε την Άνοιξη!
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα ρούχα που δεν φοράμε πια και σε αυτά που δεν κάνουν στα παιδιά μας. Το πιο πιθανό είναι, ιδίως σε ηλικίες, όπως η αρχή της εφηβείας που τα παιδιά αναπτύσσονται πολύ, να κάνουμε το ξεκαθάρισμα νωρίς, έτσι ώστε να δούμε τι λείπει από τη ντουλάπα τους και να οργανώσουμε τις αγορές μας. (Άσε που αλλάζει και το γούστο και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το τι κρατάμε και τι όχι!). Επίσης σε πολλά σπίτια, όπως και στο δικό μου, υπάρχουν μικρότερα αδερφάκια. Σε αυτή την περίπτωση το ξεκαθάρισμα είναι ακόμη πιο σημαντικό για να δούμε ποια ρούχα των παιδιών είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να φορεθούν και από το άλλο μας παιδί και αν ακόμη δεν του κάνουν, να τα αποθηκεύσουμε μέχρι να έρθει η ώρα τους. Τα ρούχα που δεν θα χρειαστεί πια η οικογένειά μας φροντίζουμε να τα δώσουμε σε άλλες οικογένειες που τα χρειάζονται. Έτσι θα βοηθήσουμε κάποιους που έχουν ανάγκη, και επιπλέον θα εξοικονομήσουμε χώρο στο σπίτι μας.
Όπως καταλαβαίνετε, το project «Ντουλάπες» όταν έχεις παιδιά είναι μεγάλο και χρονοβόρο! Όμως με τα παραπάνω tips και κυρίως με καλή διάθεση, θα το καταφέρετε και θα σας βρει ο χειμώνας οργανωμένη και έτοιμη!

Από την Εύη Σταθάτου, Πιστοποιημένη Parent Coach.