ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!


Βρεφικά απορρυπαντικά Εύρηκα Baby

Γράφει η Ολίβια Γαβρίλη!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γύρω στους 6 μήνες ένα μωρό είναι έτοιμο να αρχίσει να δοκιμάζει και άλλες τροφές εκτός από το γάλα. Κάποια μωρά είναι έτοιμα νωρίτερα, ενώ άλλα χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο.

Οι περισσότερες μαμάδες επιλέγουν να αλέθουν τις τροφές το πρώτο διάστημα, ενώ άλλες ακολουθούν το λεγόμενο baby led weaning που επιτρέπει στα μωρά να ανακαλύπτουν σιγά σιγά μόνα τους τις τροφές, τρώγοντας με τα χέρια τους. Όποιον τρόπο και αν επιλέξεις, σίγουρα θα καταλήξεις με πολλά λερωμένα ρούχα και σαλιάρες – όμως μην αγχώνεσαι όσο έχεις το Εύρηκα baby υγρό απορρυπαντικό βρεφικών ρούχων που καθαρίζει αποτελεσματικά τους λεκέδες, ενώ σέβεται το ευαίσθητο δερματάκι του λόγω του ότι είναι υποαλλεργικό και δερματολογικά ελεγμένο και είναι το μόνο που περιέχει 100% πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι!

Πώς θα καταλάβεις ότι το μωρό σου είναι έτοιμο να αρχίσει τις στερεές τροφές:

– είναι γύρω στους 6 μήνες
– στηρίζει καλά το κεφάλι του
– μπορεί να κάθεται με όρθια την πλάτη του, ακόμα και με μικρή στήριξη
– δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό που τρώει η υπόλοιπη οικογένεια
– έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης (ή έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος)

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, οπότε θα μιλήσεις με τον παιδίατρό για το πώς θα εισαγάγετε τις στερεές τροφές στην καθημερινότητα του μωρού σου. Τα τρόφιμα εισάγονται σιγά σιγά, ξεκινώντας από τα λιγότερο αλλεργιογόνα, όπως είναι η μπανάνα, το μήλο, η πατάτα, το κολοκύθι, και προσέχοντας πάντα μήπως το παιδί δείξει σημάδια αλλεργίας.

Μην περιμένεις πως από την πρώτη φορά το μωρό σου θα δείξει ενθουσιασμένο με τις νέες γεύσεις! Μπορεί να συμβεί, όμως είναι γεγονός πως τα περισσότερα θέλουν τον χρόνο τους. Δείξε υπομονή, μην πιέζεις, μην απογοητεύεσαι και όλα θα πάνε καλά.

Αγόρασε ένα κάθισμα φαγητού για να κάθεται αναπαυτικά, σκεύη από ασφαλή υλικά και χρησιμοποίησε το υγρό πιάτων Εύρηκα baby για τον καθαρισμό τους. Το Εύρηκα baby συνδυάζει την αγνότητα με την αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα των βρεφικών σκευών, χάρη στο πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι. Θα σου αρέσει πολύ, γιατί καθαρίζει τέλεια, μυρίζει υπέροχα και ταυτόχρονα είναι απαλό και για τα (ταλαίπωρα) χέρια της μανούλας! 🙂

Καλά… μαμ, και όπως είπαμε: ψυχραιμία, υπομονή και θα έρθει η μέρα που θα τρώει μόνο του πριν το καταλάβεις!

Yγρό πιάτων για μωρά Εύρηκα Baby