Για να μυρίζει πάντα φρεσκάδα!!


Πεντακάθαρα ρουχαλάκια για το μωρό σας.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Για αυτό, για έναν γονιό που μόλις υποδέχτηκε το μωράκι του, η προστασία από τα μικρόβια είναι προτεραιότητα. Ειδικά μέχρι και τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού, που είναι ακόμα πολύ ευαίσθητο. Τα βρεφικά ρουχαλάκια πρέπει να πλένονται σωστά, εφόσον έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα και το στόμα του.
Το απορρυπαντικό για τα ρουχαλάκια του μωρού σας, πρέπει να έχει σαν βάση το σαπούνι, όπως το Εύρηκα Baby, ένα απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα. Δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό, εγγυάται την απαλή φροντίδα και περιποίηση των ρούχων, χάρη στο 100% φυτικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Καλό είναι να είστε προσεκτικοί στη δόση απορρυπαντικού και να έχετε διαφορετικό μαλακτικό από αυτό που βάζετε στα δικά σας ρούχα. Επιπλέον, προτιμότερο είναι να πλένετε χωριστά τα δικά σας ρούχα από τα ρούχα του μωρού σας, ιδανικά, μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.
Τέλος, είναι απαραίτητο να σιδερώνετε τα ρούχα του μωρού σας, για να αποστειρωθούν με τη δύναμη του ατμού και να εξαφανιστούν τα μικρόβια.

Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία του μωρού σας, είναι απαραίτητος και ο καθαρισμός του ίδιου του πλυντηρίου. Μια αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος, είναι η χρήση ξιδιού και μαγειρικής σόδας. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: Ανακατεύετε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό και ρίχνετε το μείγμα στο συρταράκι που τοποθετείτε πάντα το απορρυπαντικό όταν βάζετε μια πλύση στο πλυντήριο ρούχων. Βάζετε μέσα στο πλυντήριο (εκεί που μπαίνουν τα ρούχα) 2 φλ. ξίδι και ξεκινάτε κανονικά την πλύση με την υψηλότερη θερμοκρασία νερού. Η μαγειρική σόδα και το ξίδι «σπάνε» τις βρομιές αλλά και τη μούχλα που έχει συσσωρευτεί και καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριό σας.

Για τις θήκες πλύσης του πλυντηρίου, χρησιμοποιήστε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφού τις βγάλετε και τις αφήσετε μέσα στον κουβά για λίγη ώρα, αφήστε τις έπειτα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, ψεκάστε τις με καθαριστικό σπρέι και ξεπλύνετέ τις για ακόμα μια φορά.