5 εντυπωσιακά στοιχεία για τα μωρά του Ιανουαρίου!


Τα μωρά που γεννιούνται αυτό τον μήνα κάνουν το… ποδαρικό μιας νέας χρονιάς, φέρνουν (όπως κάθε μωρό για να είμαστε ειλικρινείς) ελπίδα και χαρά. Τα παρακάτω θεωρούνται ότι αποτελούν ιδιαίτερα στοιχεία των μωρών του Ιανουαρίου και μάλιστα ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτά υποστηρίζονται από σχετικές έρευνες!

Είναι καλόβολα

Αυτό κι αν είναι σημαντικό για εμάς τους γονείς! Τα μωρά που γεννιούνται τον Ιανουάριο φαίνεται ότι δεν γκρινιάζουν τόσο, δεν έχουν θέμα με τη ζέστη και το κρύο ενώ θεωρείται ότι είναι γενικά λιγότερο νευρικά από τα συνομήλικά τους παιδιά. Ακόμη κι αν όλο αυτό δεν είναι τίποτε παραπάνω από επιστημονικές… εικασίες, μας αρκεί σαν μία θετική σκέψη!

Eίναι προορισμένα να επιτύχουν!

Μια μικρή μελέτη στο Journal of Social Sciences έδειξε ότι οι Υδροχόοι του Ιανουαρίου, μαζί με τα μωρά του Φεβρουαρίου, είναι γεννημένοι για να γίνουν… διάσημοι! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν απαραίτητα ηθοποιοί ή τραγουδιστές αλλά και πολιτικοί, αθλητές, επιστήμονες, συγγραφείς… Ένας από τους λόγους που πιθανόν εξηγεί αυτή τους την κλίση είναι ότι τα μωρά του Ιανουαρίου τείνουν να είναι πιο δημιουργικά και διαθέτουν σημαντική δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων.

Αθλητές και γιατροί

Όπως είπαμε τα μωρά του Ιανουαρίου θεωρείται ότι είναι γεννημένα για να πετύχουν και δύο από τους τομείς που επίσης μπορεί να διαπρέψουν είναι ο αθλητισμός και η ιατρική. Μία μελέτη του 2010 από την Αυστραλία βρήκε ότι το 33% των παικτών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της χώρας, του Australian Football League, είχαν γεννηθεί τον Ιανουάριο. Υπάρχει όμως και εξήγηση γι’ αυτό αφού τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιανουάριο είναι κατά πολλούς μήνες πιο «μπροστά» στην ανάπτυξη από τους συμμαθητές τους που έχουν γεννηθεί προς το τέλος της χρονιάς και έτσι έχουν καλύτερη επίδοση στα σπορ και άρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτόν τον τομέα που τους επιτρέπει να εξελίξουν τις δεξιότητές τους. Κάτι αντίστοιχο ισχύει -και πιθανώς εξηγεί- τη θεωρία ότι τα μωρά του Ιανουαρίου είναι πιο πιθανό να επιτύχουν στον στίβο της Ιατρικής.

Έχουν χαμηλό κίνδυνο για σοβαρά νοσήματα

Κι αυτή η εκτίμηση προέρχεται από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κολούμπια, άρα έχει κάποια αξία! Οι ερευνητές ανέλυσαν αναδρομικά 1,75 εκατομμύρια ιατρικά αρχεία και 1.668 νοσήματα ασθενών που νοσηλεύτηκαν στο εκεί ιατρικό κέντρο και οι οποίοι είχαν γεννηθεί μεταξύ του 1900 και του 2000. Η μελέτη διερευνούσε εάν ο μήνας γέννησης μπορεί να συνδεόταν με σοβαρά νοσήματα που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, τα μωρά του Ιανουαρίου είχαν χαμηλό κίνδυνο για νοσήματα του αναπαραγωγικού, του αναπνευστικού και του νευρικού συστήματος καθώς και για νοσήματα του καρδιαγγειακού.

Είναι καλοί φίλοι

Ο γενέθλιος λίθος για τα μωρά του Ιανουαρίου είναι ο γρανάτης, που αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη φιλία. Έτσι, μπορεί να πει κανείς ότι τα μωρά αυτά είναι από τη φύση τους αγαπησιάρικα και πιστά. Επιπλέον ο γρανάτης συνδέεται με το ρόδι και μεταφέρει σε όσους είναι ο γενέθλιος λίθος τους καλή υγεία, πλούτο και ευτυχία.