Πραγματικά καθαρά φορμάκια σε 3 κινήσεις!


Αυτό που ξέρουμε όλοι οι γονείς είναι πως τα φορμάκια του μωρού λεκιάζονται με ασύλληπτη ταχύτητα! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τα διατηρείτε υγιεινά καθαρά, με προϊόντα που φροντίζουν να παραμείνουν απαλά και μαλακά.

Πλησιάζοντας στο τέλος της εγκυμοσύνης σίγουρα θα έχετε γεμίσει συρτάρια με φρεσκοπλυμμένα και φρεσκοσιδερωμένα φορμάκια για το μωρό σας. Και μόλις με το καλό γεννηθεί το μωρό σας, θα διαπιστώσετε ότι τα φορμάκια αυτά λεκιάζονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα!!! Μία πάνα που δεν έκλεισε σωστά ή μια… εκρηκτική δόση κακάκια δημιουργεί τους πρώτους δύσκολους λεκέδες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Ενώ όταν το μωρό σας ξεκινήσει τις πρώτες στερεές τροφές, θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και φαινομενικά «άκακα» φρούτα, όπως το μήλο ή το αχλάδι μπορεί να αποτελέσουν δύσκολη πρόκληση για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τα καταργήσετε ή ότι θα παραμείνουν με ανεξίτηλους λεκέδες, αφού υπάρχουν οι πρακτικές συμβουλές, δοκιμασμένες από «αληθινές» μαμάδες, που θα σας βοηθήσουν να έχετε πραγματικά καθαρά φορμάκια για το μωρό σας.

Πρακτικές συμβουλές για καθαρά φορμάκια

• Όταν έχουμε φορμάκι με στερεούς λεκέδες, π.χ. από διαρροή πάνας ή κομματάκια φαγητού, αφαιρούμε όσο περισσότερο μέρος του λεκέ γίνεται χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή μωρομάντιλα.

Tip: Αποφεύγουμε τη χρήση χλωρίου στα βρεφικά ρούχα καθώς μπορεί να είναι ερεθιστικό για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού.

• Στη συνέχεια, πλένουμε στο χέρι ή στο πλυντήριο το φορμάκι με το Εύρηκα Baby, ένα απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα που εγγυάται την απαλή φροντίδα και περιποίηση των ρούχων, χάρη στο 100% φυτικό πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Παράλληλα όμως καθαρίζει αποτελεσματικά απομακρύνοντας όλους τους δύσκολους λεκέδες.

• Εάν ο λεκές είναι από φρούτα, λαχανικά ή σάλτσα, καθαρίζουμε όσο το δυνατό συντομότερα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή με ένα πανί και στη συνέχεια το πλένουμε στο πλυντήριο με ΕΥΡΗΚΑ baby.

• Η βασική κίνηση για να καθαρίσει ένας δύσκολος λεκές είναι να τον… αναλάβουμε όσο το δυνατό νωρίτερα!

Tip: Για τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού συστήνεται να πλένονται τα ρούχα του χωριστά από εκείνα της υπόλοιπης οικογένειας. Γι’ αυτό το σκοπό βολεύει να έχετε επιλέξει χρωματικές ομάδες που μπορούν να μπουν στην ίδια πλύση: Π.χ. ανοιχτόχρωμα χρωματιστά ή λευκά ρουχαλάκια, σκεπάσματα και πετσέτες.