Τα μωρά του φθινοπώρου!


Ποια είναι τα πιθανά γνωρίσματα του χαρακτήρα του μωρού σας εάν έχει γεννηθεί τους τρεις τελευταίους μήνες;

Είτε γεννήσατε πρόσφατα, είτε ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας, κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα «φθινοπωρινό» μωρό! Έρευνες έχουν επισημάνει γενικά γνωρίσματα στους ανθρώπους ανάλογα με το μήνα της γέννησής τους. Δεν ξέρουμε εάν όλα αυτά ισχύουν, αλλά σίγουρα έχουν ενδιαφέρον για εμάς τους γονείς.

Τα μωρά του φθινοπώρου:
Ζουν πολλά χρόνια

Μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις ΗΠΑ έχουν βρει ότι τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι πιο πιθανό να σβήσουν τα εκατό κεράκια!

Συνδέονται με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο επισήμαναν ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου -για ευνόητους λόγους- προκαλεί μια μίνι κορύφωση στον αριθμό των μωρών που γεννιούνται το Νοέμβριο. Βρήκαν ότι τα ποσοστά σύλληψης είναι κατά 5% αυξημένα κατά την εβδομάδα της γιορτής και την επομένη συγκριτικά με άλλες περιόδους.

Τα αγόρια που γεννιούνται το Νοέμβριο είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες

Σύμφωνα με έρευνα από τη Γερμανία, τα αγόρια που γεννιούνται αυτό το μήνα και τον Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων της τεστοστερόνης που έχει παρατηρηθεί στις εγκύους το καλοκαίρι. Τα αυξημένα επίπεδα αυτής της ορμόνης μπορεί να καθυστερούν την ανάπτυξη του αριστερού ημισφαιρίου στα έμβρυα, το οποίο καθορίζει την επικράτηση του δεξιού χεριού, κάνοντας πιο πιθανή την προτίμηση του παιδιού στο αριστερό του χέρι.

Έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για κάποιες παθήσεις

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα μωρά του Νοεμβρίου έχουν μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ως ενήλικες πολλαπλή σκλήρυνση. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη, σε αντίθεση με τα μωρά της άνοιξης που φαίνεται πως έχουν αυξημένες πιθανότητες.

Όπως όλα τα μωρά του φθινοπώρου, είναι προορισμένα να αγαπούν τον αθλητισμό

Παρότι τα γονίδια προφανώς παίζουν ρόλο, τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D στη διάρκεια της καλοκαιρινής σας εγκυμοσύνης, φαίνεται πως δημιουργούν μια προδιάθεση για ενασχόληση με τον αθλητισμό. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Sports Medicine κατατάσσει τα μωρά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στα πιο… fit παιδιά και ενήλικες!

Καλό μήνα με ζεστές αγκαλιές!

Ο Νοέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του φθινοπώρου και οι περισσότεροι αποζητάμε την… αγκαλιά μιας απαλής κουβέρτας για να χουχουλιάσουμε αυτές τις πρώτες κρύες νύχτες της εποχής. Το ίδιο και το μωρό σας, που μια απαλή και μαλακή κουβερτούλα θα το βοηθήσει να κοιμάται καλύτερα τη νύχτα αλλά και στον μεσημεριανό του υπνάκο. Για να είναι όλα τα υφάσματα απαλά σαν αγκαλιά, επιλέξτε για το πλύσιμο το υγρό απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων Εύρηκα Newborn. Είναι ιδανικά για νεογέννητα γιατί περιέχουν >94% φυσικά και φυτικής προέλευσης συστατικά, ενώ είναι δερματολογικά ελεγμένα και υποαλλεργικά.